Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για την 1η απόπειρα βιασμού η πρόταση της εισαγγελέως

Η πρόταση «βόμβα» της Εισαγγελέως στη δίκη Φιλιππίδη - Προτείνει την ενοχή του για την 1η απόπειρα βιασμού

δίκη Φιλιππίδη

Σαν «βόμβα» έσκασε η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη Φιλιππίδη. Σύμφωνα με αυτή, ο Πέτρος Φιλιππίδης προτείνεται να κριθεί αθώος για τον βιασμό εξ’ ακολούθηση και ένοχος για την 1η απόπειρα βιασμού

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη Φιλιππίδη

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014. Η εισαγγελική λειτουργός θα ζητήσει σήμερα από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός απολογήθηκε για περισσότερες από 6 ώρες, έχοντας συχνά ξεσπάσματα και κάνοντας αναφορές στην περίοδο που βρέθηκε στη φυλακή. «Είμαι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ή ο,τι έχει μείνει από αυτόν» είπε εμφανώς ταραγμένος ο ηθοποιός. «Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν».

Δίκη Φιλιππίδη – Κατήγγειλε πλεκτάνη και έδειξε ως «εγκέφαλο» τον δικηγόρο καταγγελλουσών

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε αίτημα, και έγινε δεκτό, να απολογηθεί συμπληρωματικά στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Διαβάστε περισσότερα: Δίκη Φιλιππίδη: Αθώος για τον βιασμό, η πρόταση της εισαγγελέως

Ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού είπε ότι θα εισφέρει έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του μόλις χθες και τα κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή, προκειμένου να αποφασίσει.

δίκη Φιλιππίδη
δίκη Φιλιππίδη

Μέσα από αυτά έγγραφα ο Πέτρος Φιλιππίδης επιχειρεί να αποδείξει στο δικαστήριο ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας, έχει συστήσει εταιρεία μαζί με τον αδερφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, εταιρεία που εκπροσωπεί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι και η Αννα Μαρίας Παπαχαραλάμπους

Πέτρος Φιλιππίδης – Όσα είπε στη δίκη

«Απευθυνόμενος προς το δικαστήριο σας θέλω να συμπληρώσω ότι ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πετρος Φιλιππίδης θέλοντας να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου σχεδίου.

Διαβάστε Περισσότερα: H απολογία Φιλιππίδη, η viral φωτογραφία, οι ανώνυμες «εθελόντριες» και η εισαγγελική πρόταση

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορος του Κική Μπακιρτζίδου έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μιντζια. «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών» συμπλήρωσε η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη που διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σαιτ του πρακτορείου. «Έχει πελάτες στο σαιτ mega, alpha, star. Ποιος έχει τη δύναμη στα μέσα;» είπε η κα. Πακιρτζίδου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Πέτρου Φιλιππιδη και της συνηγόρου του, η Αννα Μαρια Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα σηκώθηκε αρκετές φορές φανερά εκνευρισμένη για όσα ακούστηκαν.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα» επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μιντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;
Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός ειναι ο κατηγορούμενος, αυτός ηταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επι 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…