Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρόεδρος απείλησε να αποβάλλει από την αίθουσα τη Μάγδα Φύσσα

Η πρόεδρος που... «δεν είδε» τους ναζιστικούς χαιρετισμούς Πλεύρη απέβαλλε τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα όταν αντέδρασε σε ερωτήσεις

5713242

Τη Μάγδα Φύσσα απείλησε να αποβάλλει από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, η πρόεδρος της έδρας που… δεν είδε τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Όλα ξεκίνησαν από τις επανειλημμένες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τους στίχους, τα τραγούδια και τη μουσική του Παύλου Φύσσα. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε τη θυελλώδη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα: «Για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;» ρώτησε εμφανώς οργισμένη.

Και η απάντηση της προέδρου προς τη Μ. Φύσσα ήταν: «Να περάσετε έξω…».

«Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω…», απάντησε η μητέρα του Παύλου Φύσσα ενώ αποχωρούσε.

Υπογραμμίζεται πως η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τις καταθέσεις φίλων του Π. Φύσσα και αυτοπτών μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση» καθώς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ρουπακιάς πήγε στο σημείο για να μαχαιρώσει τον Παύλο Φύσσα.

Σύμφωνα με τον Αθήνα  984, ο διάλογος που διεμείφθη είχε ως εξής:

Μάγδα Φύσσα: Για να καταλάβουμε για τα τραγούδια του τελικά τον σκοτώσατε; Τον μάρτυρα δικάζετε; Θα κάνετε καμία ερώτηση για την υπόθεση;

Πρόεδρος: Να περάσετε έξω.

Μάγδα Φύσσα: Θα περάσω έξω γιατί δεν μπορώ να τον ακούω…

Νωρίτερα, ως ένα οργανωμένο έγκλημα με τους συγκεντρωμένους να λειτουργούν λες και περίμεναν τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά για να του κάνουν χώρο να μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα περιέγραψε στην κατάθεση του στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών όσα έζησε το βράδυ του εγκλήματος ο φίλος του θύματος Δημήτρης Μελαχροινόπουλος, ο οποίος δέχθηκε και ο ίδιος χτυπήματα εκείνο το βράδυ.