Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε η αδελφή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα

Για τρίτη ημέρα κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η αδελφή του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Χρυσούλα Ρουπακιά.

5790bd0e1dc524a77a8b4e10

Κατά την κατάθεσή της, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής υπέδειξαν στη μάρτυρα σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μια φωτογραφία στην οποία έχει απαθανατιστεί ο γιος του Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη φερόμενο ως πυρηνάρχη της Νίκαιας.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά δέχτηκε παράλληλα ερωτήσεις και για το όπλο του εγκλήματος που όπως έχει καταθέσει είχε αγοράσει η ίδια.

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφός σας είχε λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι

Μάρτυρας: Όχι

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από που εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιάς για να μπορέσει να κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού, όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι;

Μάρτυρας: Ποτέ δεν μου έχει πει ότι εκπαιδεύτηκε.

Η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, συνέχισε λέγοντας ότι «αν ο αδελφός μου δεν ήταν στη Χρυσή Αυγή μπορεί και εγώ να μην ήμουν ψηφοφόρος».

Η υπεράσπιση του Ρουπακιά από την πλευρά τους, επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση που είχε δώσει η Χρυσούλα Ρουπακιά κατά την ανάκριση.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν η ίδια είχε μιλήσει στην εφέτη – ανακρίτρια για τάγματα εφόδου, μηνύματα και δράσεις της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε πως απαντούσε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί. «Κατέθετα πεντέμισι ώρες. Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέα» ανέφερε η Ρουπακιά και πρόσθεσε ότι δεν θυμάται να της διάβασαν την κατάθεση της πριν υπογράψει.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου η οποία απευθυνόμενη σε συνήγορο υπεράσπισης είπε: «ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση; Η ίδια (σ.σ. η μάρτυρας) είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις».

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε πως έχει δεχθεί απειλές υπογραμμίζοντας πως τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της έκαψαν και τα δυο μαγαζιά. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…