Newsroom

Newsroom

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Μετά το μαχαίρωμα άκουσα το "τέλος χρόνου""

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη δολοφονική επίθεση που έκαναν χρυσαυγίτες τον Ιούλιο του 2013, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη.

58aeae281dc524743d8b46db

Κατά τη σημερινή, 129η συνεδρίαση, η οποία διεξάγεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού συνεχίζεται η κατάθεση του Γ. Μηλιαράκη ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση των νεοναζί. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σημερινή του κατάθεση:


Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μηλιαράκης τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια της επίθεσης και νοσηλεύτηκε επί είκοσι μέρες . Ο μάρτυρας μέλος της “Αντίπνοιας” είπε σχετικά με τον τραυματισμό του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου: «Δέχθηκα μία σφοδρή επίθεση. Η πλειοψηφία, 2-3 άτομα, έπεσαν πάνω μου. Ήμουν ο πιο εγκλωβισμένος. Τους είδα με περιμετρική όραση. Είδα μια ομοιομορφία, σκούρα ρούχα. Παρ’όλα αυτά δεν μπορούσα να συγκρατήσω χρώματα. Είδα μαχαίρι, ένα σκεπάρνι να σπάει τζάμια και με ψέκασαν μα σπρει πιπεριού..Αρχικά μπήκε κάποιος που φορούσε κράνος. Δέχθηκα επίθεση με μία καρέκλα. Πέφτω ανάσκελα πίσω με αίματα και δέχομαι παράλληλα άλλη επίθεση σφοδρή. Μπορεί να έτρωγα και παλουκιές, δεν κατάλαβα. Βρέθηκα σε μία φάση αυτοάμυνας, που δεν είχα την πολυτέλεια και διαύγεια να δω. Είδα άτομα που στεκόντουσαν ,που είχαν ένα ρόλο, να καταλαμβάνουν το χώρο».

Σε ερώτηση τη προέδρου να εξηγήσει ποιο ρόλο είχε ο καθένας, ο Γ. Μηλιαράκης είπε: «Ο ένας μαχαίρωνε, ο άλλος στεκόταν, ο άλλος έσπαγε και μετά ακούστηκε ένα “τέλος χρόνου” και σταμάτησε επιτόπου η επίθεση και έφυγαν. Θα ήμουν νεκρός στην θέση του Παύλου Φύσσα αν δεν ήταν μια κοπέλα, που είχε διατελέσει νοσοκόμα και μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Χρειάστηκα επτά φιάλες αίμα ,με αιμοραγικό σοκ είκοσι μέρες στο νοσοκομείο. Με μαχαίρωσαν στο πόδι στον γλουτό».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της συγκεκριμένης επίθεσης των νεοναζί έχει τελεσιδικήσει και η απόφαση του δικαστηρίου είναι αμετάκλητη καθώς έχει δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό. Oι χρυσαυγίτες Σιατούνης και Στράτος κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι απο το ΜΟΔ για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ο Σιατούνης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, ενώ αντίστοιχα ο Στράτος σε 13 χρόνια και έξι μήνες. Και οι δύο στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα για επτά χρόνια. Με την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το εφετείο μείωσε ελάχιστα την ποινή τους και τους καταδίκασε σε δέκα χρόνια και έξι μήνες, συν 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πηγή: left.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…