Newsroom

Newsroom

Δίκη Δώρας Ζέμπερη: Σε τεταμένο κλίμα οι καταθέσεις των συγγενών της

Ένταση επικράτησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της δίκης για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο Β' Νεκροταφείο τον περασμένο Οκτώβριο από τον 59χρονο Εμμανουήλ Σοροπίδη.

5b3c7f311dc5244e348b4605

Η οικογένεια της 32χρονης κοπέλας δεν σταμάτησε να επιτίθεται στον κατηγορούμενο που καθόταν με σκυμμένο το κεφάλι στο εδώλιο με αποτέλεσμα η πρόεδρος του δικαστηρίου να αποβάλλει από τη δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στην περίπτωση που δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Ένταση επικράτησε όμως και έξω από τα δικαστήρια

την ώρα που οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κατηγορούμενο στα δικαστήρια, αφού ο πατέρας της εφοριακού στη θέα του δολοφόνου του παιδιού του ξέσπασε και προσπάθησε να του επιτεθεί. «Φέρε μου πίσω το παιδί αλήτη!» 

Αφού οι συγγενείς της 32χρονης βγήκαν από την αίθουσα, στη συνέχεια, ένα ένα τα μέλη της οικογένειας ανέβηκαν στο βήμα όπου και κατέθεσαν. 

Μητέρα Δώρας: 

Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, ήταν η κατάθεση της μητέρας του θύματος, Γεωργίας Ανδριέλου. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ζήτησε να βρεθεί η αλήθεια . 

«Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια… και 10 δισ. ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια , το παιδί μου δεν είχε εχθρούς. Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ένα κινητό και πέντε ευρώ» είπε και ξέσπασε: 

«Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Πού το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω , να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».


Μιλώντας για τον πρώην σύζυγό της και πατέρας της 32χρονης είπε πως την είχε «χρεώσει» με δάνεια για να ξεπληρώνει τα χρέη του από τζόγο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Τη γύρναγε από 18 χρονών στις τράπεζες και της έλεγε πως αν δεν υπογράψει για να πάρει εκείνος δάνειο, τα αδέλφια της θα καταλήξουν στο ίδρυμα». Μάλιστα αποκάλυψε πως είχαν έρθει βράδυ δυο άντρες στο σπίτι τους τοκογλύφοι και ζητούσαν τον άντρα της.

«Μου είπαν πως τον καλύπτω και πως θα βρω και εγώ τον μπελά μου. Είχε παντού χρέη και δήλωνε την διεύθυνση του σπιτιού μας ακόμη και όταν είχε φύγει. Μέχρι σήμερα λαμβάνουμε δικόγραφα εις βάρος του πρώην άντρα μου… Θέλω να ξέρω την αλήθεια γιατί αυτός ο αλήτης παρακολουθούσε το παιδί μου. Γιατί την σκότωσε με τόσο μίσος…Ακόμη και άλλοι να εμπλέκονται θέλω να το μάθω. Αυτός να ζει και η κόρη μου να είναι στο χώμα…».


Αδερφή Δώρας: Ούτε στην κηδεία του πατέρα μας δεν ήθελε να πάει

Η αδελφή της αδικοχαμένης Δώρας, ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της πως η 32χρονη εφοριακός της είχε εκμυστηρευθεί πως αν πέθαινε ο πατέρας της ούτε στην κηδεία του δεν θα ήθελε να πάει. «Πλήρωνε τα δάνεια που είχε πάρει ο πατέρας μου, μου είχε πει ότι δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του» είπε η Κωνσταντίνα Ζέμπερη.

Μάλιστα, η αδελφή της 32χρονης επιχείρησε να λιντσάρει τον κατηγορούμενο φωνάζοντας: «Θα πεθάνεις αλήτη, δεν θα δικαστείς εδώ».


Αδερφός Δώρας: «Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα…»

Από την πλευρά του ο αδερφός της Δώρας, Ιωάννης Ζέμπερης, είπε: «Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη, αδελφή , μάνα και πατέρας… Ξυπνάγαμε μαζί και φεύγαμε το πρωί για τις δουλειές μας. Είχε πολλές φοβίες σχετικά με τη δουλειά της, μην κάνει κανένα λάθος, ήταν αρκετά υπεύθυνη. Είχε κάνει και ασφάλεια νομικής προστασίας. Δεν μου είχε πει κάτι για συγκεκριμένες απειλές. Ξέρω ένα περιστατικό που είχε πει η ίδια ότι είχαν πάει να την χρηματίσουν με 20.000 ευρώ. Περίπου 1,5 μήνα πριν το θάνατό της μου είπε ότι πήγαινε για έλεγχο στην Μήλο και στον Πειραιά. Την είχαν βγάλει φωτογραφία και την είχαν μοιράσει στη Μήλο στους καταστηματάρχες.

Μετέφερε αρχεία σε στικάκια από την δουλειά της, διότι φοβόταν αλλοιώσεις. Μια μέρα πριν την δολοφονία της ήρθε και μου είπε ότι έχει αφήσει 500 ευρώ και του κωδικούς των καρτών της σε ένα βιβλίο. Την ρώτησα γιατί και μου λέει: «Γιάννη κάνε ότι σου λέω». Τρεις μέρες πριν τη δολοφονία είχε λάβει μήνυμα από έναν αριθμό που δεν γνώριζε. Ο άγνωστος της έγραφε να μην ξαναπεί στο νεκροταφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πατέρας Δώρας: Το παιδί μου είπαν ότι την απειλούσαν 

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο πατέρας της Δώρας είπε: «Ο κατηγορούμενος σκότωσε το παιδί μου σε πλήρη διαύγεια. Εγώ εκείνη την μέρα δούλευα με πήρε ο γιος μου, ο Γιάννης και μου λέει: Πατέρα σταματά το αμάξι να σου πω κάτι σοβαρό… Ο κατηγορούμενος ήταν φυλακές, βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου και μου σκότωσε το παιδί. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος, ήξερε πού χτύπαγε».

«Το παιδί μου είπε ότι θέλει να φύγει από τον έλεγχο στην εφορία γιατί την απειλούσαν. Μου είχε πει κάποια στιγμή ότι έχει ένα κομμάτι της λίστας Λαγκάρντ. Είχε κάνει αίτημα να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία» πρόσθεσε. 

Πάντως, ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με τη δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποίος έμενε κοντά στο σπίτι τους, να παρακολουθεί την κοπέλα. 


Ο συνήγορος του κατηγορουμένου από την πλευρά του, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της Δώρας Ζεμπερη, ενώ υπέβαλε και δυο αιτήματα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αλλά και για κατάθεση πραγματογνώμονα σχετικά με το «ορφανό» γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης Δώρας. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο.