Newsroom

Newsroom

Δικάζουν χωρίς μάρτυρες για την υπόθεση των πλαστογραφημένων αποδείξεων της ΕΥΠ

Δίκη παρωδία αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι δικαστές στο εφετείο Αθηνών για τις πλαστογραφημένες αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ με αποδέκτες συγκεκριμένους δημοσιογράφους που σπιλώθηκαν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τα οποία και  εξυπηρετούσαν το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά.

dikastirio 30

Δίκη παρωδία αποφάσισαν να ξεκινήσουν οι δικαστές στο εφετείο Αθηνών για τις πλαστογραφημένες αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ με αποδέκτες συγκεκριμένους δημοσιογράφους που σπιλώθηκαν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τα οποία και  εξυπηρετούσαν το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Με εισαγγελέα της έδρας τον κ. Λογοθέτη και πρόεδρο τον κ. Μαντούβαλο, το Β’ Τριμελές Εφετείο  Πλημμελημάτων και παρά τις ενστάσεις του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, αποφάσισε να ξεκινήσει η δίκη χωρίς τους πιο βασικούς μάρτυρες κατηγορίας που πρωτοδίκως ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους εκδότες και στελέχη του «Ελεύθερου Τύπου».

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλως περιέργως στη δίκη δεν κλητεύθηκε καν ο μηνυτής και πολιτικός ενάγων Βασίλης Χήτος, ο οποίος στοχοποιήθηκε με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα παραμονές των Βουλευτικών εκλογών του 2012 και με σκοπό να πληγεί η αξιοπιστία του Πάνου Καμμένου καθώς ο δημοσιογράφος ήταν τότε επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛ στα Ιωάννινα.

Το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε σκοπό να εξοντώσει και άλλους δημοσιογράφους μη αρεστούς, καθώς στην πορεία τέτοια χαλκευμένη απόδειξη είδε το φως της δημοσιότητας και σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν σ’ άλλη ξεχωριστή δίκη και οι φυσικοί αυτουργοί αυτών των πλαστογραφημένων αποδείξεων με βασικό κατηγορούμενο στέλεχος της ΕΥΠ, ο οποίος την επίμαχη περίοδο είχε αποταχθεί από την υπηρεσία του για υποθέσεις διαφθοράς.

Η δίκη αυτή εκκρεμεί αλλά οι δικαστές του εφετείου δεν δέχτηκαν ούτε το έγγραφο αίτημα του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου ότι «είναι αυτονόητο πως πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα αυτής της δίκης αφού αποκαλύφθηκαν και τα αόρατα χέρια που συνέταξαν αυτήν την σκευωρία».

Στο δικαστήριο αυτήν την φορά, δεν κλητεύθηκαν τόσο ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος όσο και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και σήμερα εν ενεργεία πρέσβης Κώστας Μπίκας, η πλαστογραφημένη υπογραφή του οποίου, υπήρχε στις επίμαχες αποδείξεις.

Η εισαγγελία εφετών – όλως περιέργως – δεν μπήκε στον κόπο να κλητεύσει ούτε την τότε αρμόδια διευθύντρια της ΕΥΠ που επίσης της πλαστογράφησαν την υπογραφή σ’ όλες τις κατασκευασμένες αποδείξεις πληρωμής. Στις έντονες  διαμαρτυρίες και   παραινέσεις του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου ο εισαγγελέας της έδρας αντέτεινε λέγοντας τα εξής: «Αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση να την απευθύνεται στον αρμόδιο προϊστάμενό μου  στην εισαγγελία εφετών».

Στο σημείο αυτό, ακούστηκαν απ’ το ακροατήριο ουκ ολίγα χλευαστικά σχόλια καθώς προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθηνών είναι ο Ισίδωρος Ντογιάκος (διαβάστε το τεύχος 82 του HOTDOC) τον οποίο επανειλημμένα και ο Πάνος Καμμένος έχει καταγγείλει δημόσια ως τον «Παναθηκαϊκάκια» που παρεμβαίνει ποικιλοτρόπως σε πλείστες  δικαστικές υποθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του συνηγόρου τους, Φαήλου Κρανιδιώτη να πείσει την έδρα ότι «δεν είχαν δόλο».

Μάλιστα, οι πελάτες του, οι εκδότες Σκαναβής και Μπενέκος, δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα δικαστήριο. Έχουν εκπροσωπηθεί και εκπροσωπούνται δια εξουσιοδοτήσεως

Η δίκη-παρωδία συνεχίζεται…

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας κ. Λογοθέτης, είχε πάρει μέρος στην πολύκροτη δίκη με τη λεηλασία των ομολόγων και με κατηγορούμενο μεταξύ άλλων και τον κ. Σημαιοφορίδη, γιο υψηλόβαθμου στελέχους της Ν.Δ.

Τότε, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει η σε βάρος των κατηγορουμένων καταδικαστική απόφαση, να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Κοινώς, να μην οδηγηθούν στον Κορυδαλλό οι εμπλεκόμενοι.

 

ΦΩΤΟ:  (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)