Δικάζονται οι 16 συλληφθέντες για την πορεία του Πολυτεχνείου

δικάζονται

sillipseis

Την Παρασκευή δικάζονται τα 16 άτομα που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 2012, στη Θεσσαλονίκη. Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια, στις 9 το πρωί, έχουν απευθύνει φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς και αλληλέγγυοι/ες.

Η σχετική ανακοίνωση περιγράφει αναλυτικά το πλαίσιο πραγματοποίησης των συλλήψεων και την εισβολή των ΜΑΤ σε πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης:

“Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά από προκλητική επίθεση και εισβολή της αστυνομίας στο άσυλο, με παράλληλη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης, ακόμη και σε ευθεία βολή προς το φοιτητικό μπλοκ. Τα ΜΑΤ αφού απομόνωσαν και ξυλοκόπησαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων και άλλους διαδηλωτές που ακολούθησαν την πορεία ως τα πανεπιστήμια , συνέλαβαν 16 από αυτούς (14 φοιτητές, 1 μαθητής και 1 άνεργος) τους οποίους και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα στη ΓΑΔΘ.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 35 συλλήψεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά από λίγες μέρες εισέβαλε ξανά στο άσυλο και συνέλαβε 11 απεργούς εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ”.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.