Δικάζεται στις 29/7 ο Ψυχάρης για τα ελλιπή και ανακριβή πόθεν έσχες

Στις 29 Ιουλίου του 2016 έχει οριστεί η δίκη του… ξεχασιάρη Σταύρου Ψυχάρη για τις ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες του.

56fa3bb31dc524536c8b4922

Συγκεκριμένα, ο εκδότης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπως προκύπτει από τη γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφτασε το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα πόθεν έσχες και, όπως αναφέρει ο Δ. Παπαγγελόπουλος, «σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως η με ΑΒΜ Ω2016/62 ποινική δικογραφία. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η υπόθεση προσδιορίσθηκε να εκδικαστεί την 29-07-2016 ενώπιον του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών».

Άξιο αναφοράς είναι πως όταν η Επιτροπή Πόθεν Έσχες είχε ζητήσει τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάθος 9ετίας από τον κ. Ψυχάρη, εκείνος είχε απαντήσει πως δεν τα έχει πια και πως για την περίοδο αυτή (1997 – 2006) εκείνος είχε καταθέσει κανονικά τις απαιτούμενες δηλώσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει και έρχεται να αναμετρηθεί με την ουσία είναι αν η παράλειψη αυτή κρύβει διακίνηση μαύρου χρήματος. 

Το 2005 ο Σταύρος Ψυχάρης απέκτησε το 25,1 % του ΔΟΛ έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ όπως είχε ανακοινωθεί είχαν προέλθει από Τραπεζικό δάνειο. Όπως όμως φαίνεται να προκύπτει από την ενημέρωση του δανείου, ο Ψυχάρης λίγες μέρες μετά τη δανειοδότηση, κατέβαλε 10 εκατομμύρια με τα οποία αποπλήρωσε τμήμα του δανείου. Έτσι ενώ στις επίσημες ανακοινώσεις την εποχή εκείνη φαινόταν πως ο Ψυχάρης δανείστηκε για να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ, κατέβαλε ο ίδιος 10 εκατομμύρια.

Το ερώτημα είναι από πού προήλθαν αυτά τα 10 εκατομμύρια και αν δικαιολογούνται από το Πόθεν Έσχες. Όλως τυχαίως δεν υπάρχει δήλωση γι’ αυτή τη χρονιά. Ώστε να ελεγχθεί.

Οι offshore και τα ακίνητα

Ο κ. Ψυχάρης έχει αποδειχτεί ότι ξέρει -εκτός από γάτες Ιμαλαΐων- από offshore. Το Hot Doc είχε αποκαλύψει στο τεύχος 98 πως ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ νοίκιαζε στον εαυτό του επί χρόνια το σπίτι που διαμένει στο Κολωνάκι, μέσω της offshore SOLAREX. Η εταιρία αυτή ανήκε στο γιο του, Παναγιώτη, και 
από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, η εταιρεία περνά στην κατοχή του και
ταυτόχρονα φαίνεται να του νοικιάζει το υπερπολυτελές σπίτι στην οδό
Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου.


Το koutipandoras.gr αποκάλυψε επίσης πως ο «επιδέξιος οφσορούχος» μέσω της άλλης offshore, BRIONTE LIMITED, ακολουθώντας την προηγούμενη τακτική, δήλωνε στο πόθεν έσχες του την προαναφερθείσα εταιρία αντί του πολυτελούς ακινήτου -ύψους 15 εκατ. ευρώ- που διατηρεί στο Πόρτο Χέλι.  


  Οπότε το ερώτημα είναι: Πόθεν έσχες κύριε Ψυχάρη;