Δικαστική απόφαση για ρατσιστικό παραλήρημα Τζήμερου: Δεν υπήρξε καμία συκοφαντία στο σχόλιο του koutipandoras.gr 

Ως αληθή έκρινε το μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας όσα το koutipandoras.gr είχε γράψει τον Σεπτέμβριο του 2015 για τον Θάνο Τζήμερο κατόπιν δικής του ρατσιστικής ανάρτησης με την οποία ειρωνευόταν με ένα κατάπτυστο σχόλιο τον θάνατο σχεδόν 800 προσκυνητών στη Μέκκα.

5009008

Ο Τζήμερος κατηγορούσε τον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ωστόσο, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε συκοφαντία, δηλαδή τα γεγονότα ήταν αληθή. Το δικαστήριο δεν μπορούσε να εξετάσει το αδίκημα της απλής δυσφήμησης λόγω παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του Βαξεβάνη.

Ο εκδότης του Documento, δικαζόταν επειδή το 2015  το koutipandoras.gr  είχε σχολιάσει ως ραστιστική την ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου για την τραγωδία στη Μέκκα. Ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά ισχυρίστηκε ότι επέλεξε να μηνύσει τον Βαξεβάνη, παρά το γεγονός ότι δεκάδες άλλα ΜΜΕ είχαν σχολιάσει την απαράδεκτη ανάρτηση.

Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τις γνωστές πολιτικές πεποιθήσεις, σχολίασε το ακραίο σχόλιο του Τζήμερου την εποχή εκείνη. Ο οποίος, όπως σχολίασε και ο Κώστας Βαξεβάνης κατά την απολογία του, είναι πέρα από πάσης “αριστερής υποψίας”. Ο Τζήμερος προσπάθησε να πείσει το Δικαστήριο ότι το σχόλιό του ήταν σκωπτικό και ειρωνικό, θαρρείς και αυτό δε θα καθιστούσε τον λόγο του ακραία ρατσιστικό.

Το γεγονός αυτό έθιξε και ο Γιάννης Απατσίδης, συνήγορος υπεράσπισης του Κ.Βαξεβάνη. Ρωτώντας μεταξύ άλλων τον Θάνο Τζήμερο να διευκρινίσει τί ακριβώς εννοούσε όταν έγραφε ότι “υπήρχε έλλειψη σε παρθένες και δεν ήθελε να τους αφήσει (σ.σ ο Αλλάχ) να περιμένουν (σ.σ οι τραυματίες) με το μπιμπ στο χέρι”,εξέθεσε τη ρητορική την οποία ακόμα και ενώπιον δικαστηρίου  υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά.

Περισσότερα σε λίγο…

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…