Δικαστική νίκη Μάρδα: Ψευδές το δημοσίευμα της Bild πως έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό

Και δικαστικά δικαιώθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας για την αγωγή που είχε καταθέσει το 2015 κατά της Bild, για το δημοσίευμα που έκανε λόγο περί μεταφοράς χρηματικού ποσού 80.000 ευρώ σε λογαριασμό Τράπεζας του Λουξεμβούργου τον Μάρτιο του 2015.

575ebd641dc5244b068b4926

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο Δημήτρης Μάρδας κατέθεσε μήνυση «για την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και υπόληψής του, από την παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας που υπέστη».

Μάλιστα, ο κ. Μάρδας σημείωνε τότε πως το δημοσίευμα διαψεύδεται εκτός των άλλων, από τη δήλωση πόθεν έσχες και τις σχετικές βεβαιώσεις της Τράπεζας.

«Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός όσο και η σύζυγός του δεν έκαναν την παραμικρή μετακίνηση κεφαλαίων προς οποιανδήποτε τράπεζα του εξωτερικού είτε ως μετρητά είτε με σκοπό την αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων από τις 25/01/2015 ημέρα διενέργειας των εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 806/2016 απόφασή του έκρινε ότι τα αναφερόμενα εις βάρος του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Δημητρίου Μάρδα περί δήθεν είναι ψευδή».

«Για το λόγο αυτό επιδίκασε στον κ. Δημήτριο Μάρδα χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας προσβολής της προσωπικότητας του, ενώ παράλληλα διέταξε και την καταχώριση στην ως άνω εφημερίδα περίληψης της συγκεκριμένης απόφασης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο επίμαχο δημοσίευμα της Bild αναφερόταν πως ο Μάρδας είχε δήθεν μεταφέρει τα χρήματά του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λουξεμβούργο λόγω ενός «ενδεχόμενου GRexit».

Αμετανόητος ο Καραμανλής για Τέμπη: Συνεχίζει να επαινεί τον εαυτό του για την παραίτηση

5820786

Αμετανόητος ο Καραμανλής για Τέμπη: Συνεχίζει να επαινεί τον εαυτό του για την παραίτηση

Ο Κώστας Καραμανλής σε δήλωση του αναφέρει ότι «Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση…