Newsroom

Newsroom

Δικαίωση για το “Κουτί της Πανδώρας” για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από την εκπομπή το Κουτί της Πανδώρας και τον ρόλο του Πέτρου…

1581806

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από την εκπομπή το Κουτί της Πανδώρας και τον ρόλο του Πέτρου Δούκα ως υφυπουργού  οικονομικών και  υπευθύνου για την μεταβίβαση της λίμνης  Βιστωνίδας στην Μονή ο κ. Δούκας προχώρησε σε αγωγή παρά το γεγονός ότι στην εκπομπή προβλήθηκαν αδιάσειστα στοιχειά για τον ρόλο του στο σκάνδαλο.
Να υπενθυμίσουμε ότι την ενοχή είχε πιστοποιήσει και η επιτροπή της Βουλής  που εξέταζε το συγκεκριμένο σκάνδαλο ωστόσο δεν διώχθηκε ποτέ καθώς είχε παραγραφεί το  αδίκημα του με το κλείσιμο της Βουλής από το τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Το δικαστήριο που εξέτασε την αγωγή του Πέτρου Δούκα κατά της εκπομπής  το Κουτί της Πανδώρας και της ΕΡΤ την απέρριψε δικαιώνοντας τους εναγόμενους.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής ο Πέτρος Δούκας  ζημίωσε κατά πολλά εκατομμύρια το δημόσιο υπογράφοντας τις μεταβιβάσεις του Βατοπεδίου. Η αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου από το Κουτί της Πανδώρας σηματοδότησε ραγδαίες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις .Μόλις πριν από μερικές μέρες παραπέμφθηκαν σε δίκη ο ηγούμενος Εφραίμ και ο Αρσένιος  και ακόμη 12 εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο μεταξύ των οποίων μέλη του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους και της Κτηματική Εταιρείας του Δημοσίου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…