Δικαίωση για το Hot Doc: Δικαστική απόφαση κόλαφος κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό

Ακόμη μια αθώωση για το Hot Doc και δικαίωση των δημοσιογράφων του σε μήνυση που κατέθεσαν εις βάρους τους εμπλεκόμενα πρόσωπα σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του.

Καταπέλτης για την ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και για τους τρεις μηνυτές ήταν η αθώωση του εκδότη του Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη και του δημοσιογράφου Νίκου Σπυρόπουλου σε μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που υπέγραφε ο δεύτερος σχετικά με το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ που εντόπιζε στα ταμεία της επιτόπια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δημοσιογράφος είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για τη δημοσίευση ενώ ταυτόχρονα έκρινε πως δεν υπήρχε τίποτα υβριστικό και δυσφημιστικό σε βάρος των μηνυτών στο ρεπορτάζ του Hot Doc με τίτλο: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό: Παράνομοι διαγωνισμοί, γεύματα με «χρυσά κουτάλια» και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Τόνισε πως το δημοσίευμα του περιοδικού βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε επίσημο έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή την Έκθεση επιτόπιου κατασταλτικού ελέγχου κλιμακίου του στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό.

Η έκθεση που δεν είναι οριστική και αποτέλεσε την πρώτη φάση του ελέγχου εντόπιζε παράνομους διαγωνισμούς, παράνομες δαπάνες μετακινήσεων μελών του Δ.Σ της ΕΛΟΤ, παράνομες προσλήψεις ΑΣΕΠ αλλά και αδικαιολόγητες αποδείξεις γευμάτων σε διάφορα εστιατόρια.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών χωρίς να είναι παρόντες οι ενάγοντες, Νίκος Θωμαΐδης, Μιχάλης Φυσεντζίδης και Θεοδώρα Χαλβατσιώτη.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον πρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τη μόνιμη υπάλληλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό.

Το δικαστήριο αναγνώρισε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της υπόθεσης με τη δημοσίευση των στοιχείων της έκθεσης καθώς αφορά δημόσια πρόσωπα μιας Ομοσπονδίας ολυμπιακού αθλήματος που λαμβάνει ετήσια κρατική επιχορήγηση και υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο.

«Όλα όσα δημοσίευσα στο ρεπορτάζ στηρίζονται στην έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έγραψα τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν σε πρώτη φάση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ανώτατου δικαστηρίου», υπογράμμισε κατά την απολογία του ο δημοσιογράφος του Hot Doc, Νίκος Σπυρόπουλος.

«Όπως έχω γράψει και σε άλλα ρεπορτάζ μου, υπήρχαν εδώ και χρόνια διάφορες πληροφορίες για έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας. Έπειτα από δημοσιογραφική έρευνα εντόπισα την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έκρινα πως ήταν καθήκον μου, ως δημοσιογράφος, να τη δημοσιεύσω», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, το τελεσίδικο Πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για όλες τις παρανομίες που εντόπιζε η Έκθεση Επιτόπιου Κατασταλτικού ελέγχου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ: Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό: Παράνομοι διαγωνισμοί, γεύματα με «χρυσά κουτάλια» και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Άρτεμις Σήφορντ: Aπό την αδιαφορία για τις αποκαλύψεις των υποκλοπών στην παραδοχή του σκανδάλου από το Documento

Φαίνεται όμως πως η αποκάλυψη του ονόματός της στη δεύτερη λίστα άλλαξε τη στάση της…