Διήμερη απεργία πανεπιστημιακών κατά του νομοσχεδίου-εκτρώματος της Κεραμέως

Σε 48ωρη απεργία καλεί η ΠΟΣΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, ζητώντας παράλληλα συντονισμό δράσης διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών.

ek astpan

Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί σε 48ωρη απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα της Κεραμέως για τα ΑΕΙ, ενώ ζητά σε συντονισμό δράσης με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, φοιτητών, και άλλων φορέων.

Ειδικότερα, η ΠΟΣΔΕΠ «θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, με τη συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων διδασκόντων, εργαζομένων και φοιτητών να ζητούν την απόσυρσή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Κινητοποιήσεις ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση»

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της, αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και διατηρώντας τη θέση της για μη ψήφιση του νομοσχεδίου,

1) θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

2) καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν από τους συλλόγους τις επόμενες ημέρες.

3) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συνεργασία με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, και άλλων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες και για τις αντιδράσεις μας την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…