Newsroom

Newsroom

Δίχως εισακτέους φέτος οι αστυνομικές σχολές

Δεν θα εισαχθούν φέτος εισακτέοι στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για πρώτη φορά από την εισαγωγή των αστυνομικών…

astynomia

Δεν θα εισαχθούν φέτος εισακτέοι στις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για πρώτη φορά από την εισαγωγή των αστυνομικών σχολών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Παιδείας, Δημοσίας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, ενώ παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις Στρατιωτικές σχολές κατά 30%.

Ειδικότερα για τα έτη 2013-2014 και 2014-2015 οι σχολές της Αστυνομίας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα δεχθούν νέους φοιτητές.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού στο Μεσοπρόθεσμο γίνεται λόγος για μηδενικές προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά τα έτη 2013 και 2014 και δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές σχολές προσλαμβάνονται από την πρώτη ημέρα που κατατάσσονται στο Σώμα.

Πιο απλά, τα κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν πλέον να κάνουν εκπτώσεις και από τη δημόσια ασφάλεια της χώρας, στο βωμό των δημοσιονομικών περικοπών που επιβάλει το Μνημόνιο.