Διχογνωμία “συντριβή” για τους συγγενείς της πτήσης ΜΗ370

Την ώρα που οι έρευνες για την εύρεση του χαμένου Boeing, που φέρεται να έχει συντριβεί στον Ινδικό ωκεανό, συνεχίζονται…

boeing mh370

Την ώρα που οι έρευνες για την εύρεση του χαμένου Boeing, που φέρεται να έχει συντριβεί στον Ινδικό ωκεανό, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, τόσο ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, όσο και οι ομάδες ερευνών εμφανίζονται αισιόδοξοι. Ωστόσο, αυτή τη διάθεση δεν δείχνει να συμμερίζεται ο επικεφαλής του Κέντρου Συντονισμού, Άνγκους Χιούστον, καθώς όπως τόνισε το χθεσινό τελευταίο σήμα που υποτίθεται ανήκε στο μαύρο κουτί, δεν συνδέεται με το αεροπλάνο.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι γνωρίζουμε τη θέση του μαύρου κουτιού μέσα σε μερικά χιλιόμετρα. Ακόμη”, δήλωσε ο Άμποτ σε ομιλία του στην Σαγκάη της Κίνας. Από την πλευρά του ο Άνγκους Χιούστον τόνισε ότι η ανάλυση των ηχητικών δεδομένων επιβεβαιώνουν πως το τελευταίο σήμα που ελήφθη χθες είναι απίθανο να ανήκει στα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης. “Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στις έρευνες για την MH370. Θα ενημερώσω σχετικώς, αν και όποτε έχω περισσότερες πληροφορίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Χιούστον.
Αυτή τη στιγμή οι έρευνες για το Μπόινγκ – φάντασμα έχουν περιοριστεί σε ένα μικρό κομμάτι του Ινδικού Ωκεανού, μετά το τελευταίο σήμα που καταγράφηκε και φάνηκε να προσδίδει αξιοπιστία στα τέσσερα προηγούμενα που “έλαβε” ο ανιχνευτής του του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που έχει προσαρτηθεί στο αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield.

Στο μεταξύ, όλοι γνωρίζουν πως οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών, εξασθενούν, καθώς έχουν ήδη φτάσει στο τέλος των 30 ημερών ζωής τους, κάνοντας δυσκολότερη την οριοθέτησή τους στον πυθμένα του ωκεανού, όπως είπε ο Άμποτ. “Τώρα φτάνουμε στο στάδιο όπου το σήμα που αισιοδοξούμε ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί, αρχίζει να φθίνει και ελπίζουμε να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες πριν η εκπομπή σημάτων χαθεί δια παντός”, σημείωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός. Παρόλα αυτά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η διαδικασία λήψης σημάτων από την κακοφωνία του ηχητικού περιβάλλοντος της θάλασσας είναι μία αργή και εξαντλητική διαδικασία. Σημειωτέον, οι έρευνες για την χαμένη πτήση MH370, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, είναι η ακριβότερη επιχείρηση στην ιστορία της αεροπορίας.

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι