Διγλωσσία από τον Στέλιο Πέτσα για την πανδημία

Νέα μέτρα στα νέα έκτακτα μέτρα και στο βάθος... να λειτουργήσει η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων,  ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στο Mega.

ek petsas 1

Τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης, μετά την επιβολή του καθολικού lockdown και την απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ, ανέπτυξε ο Στέλιος Πέτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο οποίος ήρθε να προαναγγείλει και επιπλέον πιο σκληρά  μέτρα που συζητιούνται με σκοπό να  λειτουργήσει η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων …και όχι φυσικά (σ.σ έτσι όπως άφησε να εννοηθεί) να σταματήσει η έξαρση των κρουσμάτων 

Όπως είπε, τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν, εφόσον χρειαστεί, προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

Στον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων

Στο κλείσιμο των σχολείων και την επέκταση του μέτρου της τηλεργασίας, για να περιοριστούν επαγγελματικές δραστηριότητες που παραμένουν ελεύθερες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα και τον Δεκέμβριο, αν και στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε ξανά τον τελευταίο μήνα του χρόνου και να λειτουργήσει η αγορά για τα Χριστούγεννα.

Για να μη χρειαστεί αυστηροποίηση ή επέκταση των μέτρων, ο κ. Πέτσας έκανε έκκληση στο «ελληνικό φιλότιμο» για τήρηση των υπάρχοντων μέτρων.

Όσο αφορά την δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι  «πέσαμε έξω» για τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ο Στέλιος Πέτσας έριξε την μπάλα στην κερκίδα… λέγοντας ότι  σε όλον τον κόσμο οι κυβερνήσεις και οι λοιμωξιολόγοι έπεσαν έξω, καθώς οι προβλέψεις των επιστημόνων δεν έδειχναν την εκθετική αύξηση που έχουμε σήμερα. Μάλιστα, ανέφερε ότι η τωρινή εκθετική αύξηση είναι πάνω από το χειρότερο δυνατό σενάριο των επιστημόνων.

Ακόμα κι εδώ όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάνεται η αδιάβαστος η ψευδόμενος,  καθώς ο ΠΟΥ ουκ ολίγες φορές είχε χτυπήσει το καμπανάκι, οι κυβερνήσεις να μην χαλαρώσουν τα μέτρα  καθώς  είχε προειδοποιήσει ότι το 2ο κύμα του κορονοϊου  θα είναι πιο επιθετικό. Φυσικά ο κ. Πέτσας παρέθεσε μόνο  στοιχεία από το ECDC, και ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, είναι πέμπτη από το τέλος σε κρούσματα ανά πληθυσμό και έκτη από το τέλος σε θανάτους ανά πληθυσμό. 

Φυσικά έτσι όπως πάμε και με την τακτική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση τα ρεκόρ τα καταρρίπτουμε το ένα μετά το άλλο. Άλλωστε πριν προλάβει να αποδώσει ένα μέτρο ανακοινώνουν  από πάνω κι άλλο ένα. Μέχρι και ο κορονοϊος μπερδεύτηκε με δαύτους!

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ