Newsroom

Newsroom

Digisexual: H σεξουαλική τάση που έρχεται να αλλάξει την ερωτική ζωή των ανθρώπων

Ο όρος 'digisexual' έρχεται να βάλει ταμπέλα σε όσους ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις κατά κύριο λόγο από τον εικονικό κόσμο και την τεχνολογία.

5a1aa7121dc524544f8b45b2

 Οι εξελιγμένες τεχνολογικά κούκλες του σεξ, η 3D πορνογραφία και τα avatars στα ερωτικά chatrooms έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καθημερινότητα για μερίδα του πληθυσμού που πειραματίζεται και αναζητά την ηδονή μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.

Σε μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα Journal of Sexual and Relationship Therapy οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα του Καναδά υποστηρίζουν ότι οι ψυχοθεραπευτές πρέπει να προετοιμαστούν για την αύξηση των «πελατών που ορίζονται ως digisexuals». «H εποχή του virtual sex είναι γεγονός» δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Neil McCarthur. «Καθώς οι τεχνολογίες αυτές προχωρούν, η υιοθέτησή τους θα αυξηθεί και οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αναγνωριστούν ως digisexuals.

Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι των οποίων η πρωταρχική σεξουαλική ταυτότητα θα προκύπτει από τη χρήση της τεχνολογίας». προσθέτει. «Πολλοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι οι εμπειρίες τους με την τεχνολογία γίνονται αναπόσπαστο μέρος της σεξουαλικής τους ταυτότητας και ορισμένοι θα το προτιμούν από τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις με τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τα sexbots. Οι άνθρωποι θα σχηματίσουν μια έντονη σχέση με συντρόφους-ρομπότ. Αυτά τα ρομπότ θα είναι προσαρμοσμένα στις επιθυμίες των ανθρώπων και θα κάνουν πράγματα που οι ανθρώπινοι σύντροφοι δεν μπορούν ή δεν θα θέλουν να κάνουν», αναφέρει ο καθηγητής.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τα ρομπότ. Μόνο το 17 τοις εκατό των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να πειραματιστεί με ένα ρομπότ αν και ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 26 τοις εκατό όταν ρωτήθηκαν για ένα που έμοιαζε ακριβώς όπως ένας άνθρωπος.

Ο καθηγητής Noel Sharkey, ειδικός σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ δήλωσε: «Προχωρώντας στο μέλλον θα δούμε μερικούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν ρομπότ σεξ, αλλά οι αριθμοί θα παραμείνουν μικροί». Σύμφωνα με όσα λέει ο καθηγητής, αυτή τη στιγμή η χρήση ρομπότ σεξ μπορεί να θεωρηθεί ως είδος παραφιλίας, μιας άτυπης σεξουαλικής πρακτικής που είναι πιο κοντά στον φετιχισμό.

Οι συντάκτες της νέας έκθεσης πάντως προειδοποιούν ότι η έλευση των digisexuals μπορεί να βλάψει τις σχέσεις, ενδεχομένως να προκαλέσει διαζύγιο και να φέρει αισθήματα ντροπής και ενοχής.

Ωστόσο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο συνολικός αντίκτυπος της «ψηφιακής σεξουαλικότητας» θα είναι θετικός, επιτρέποντας στους ανθρώπους να βιώσουν περισσότερη σεξουαλική ευχαρίστηση και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, ιδιαίτερα σε εκείνους που αγωνίζονται να βρουν σύντροφο ή έχουν βιώσει σεξουαλικό τραύμα στο παρελθόν.

Πηγή: Τelegraph 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…