Newsroom

Newsroom

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Κλαίνε οι νοσοκόμες

«Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν» υπογραμμίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος.

5060526

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και για το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων την ώρα που τα νοσοκομεία συνεχίζουν να ξεκινούν τις εφημερίες τους χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ.

«Εγώ βλέπω έναν μαραθώνιο. Δεν είναι αγώνας δρόμου ή ταχύτητας να ανοίξουμε 14 ή 21», επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και εκτίμησε ότι θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο. Όπως είπε δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για το ποια θα είναι τα μέτρα που θα αρθούν αλλά ποια θα είναι η τακτική για να περιοριστεί η διασπορά. 

«Με μηδέν κλίνες ξεκινά η εφημερία»

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε παράλληλα στις δυσκολίες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθημερινά τα νοσοκομεία υποστηρίζοντας πως το νοσοκομείο Παπανικολάου ξεκίνησε την εφημερία τους και πάλι χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ κάτι που είναι όπως είπε αδιανόητο. 

«Χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική» τόνισε. 

«Οι νοσηλεύτριες κλαίνε»

Όπως είπε η πίεση που δέχεται το προσωπικό του νοσοκομείου είναι τόσο μεγάλη που νοσηλεύτριες κλαίνε όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν στις κλίνες, γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και οι ασθενείς τις έχουν ανάγκη, ενώ ανέφερε ότι φτάνουν μέχρι και σε σημείο να τα χάσουν αν δεν βρουν μάσκα στο συρτάρι.

«Η πολιτεία εύκολα χειροκροτεί τον ήρωα, αλλά όταν είναι να πάρει μέτρα υπέρ των ανθρώπων αυτών, ακόμη διστάζει και σήμερα συζητάμε για ανθυγιεινό επίδομα. Αν είναι δυνατόν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Γιατί δε βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων

Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν πέφτουν τα νούμερα της πανδημίας, είπε ότι η διασπορά είναι τόσο μεγάλη γιατί πλέον είναι μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει πλέον στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό. Συνεπώς δύο είναι τα ζητήματα, είτε οι πολίτες δεν εφαρμόζουν τα αυτοπεριοριστικά μέτρα είτε τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν.

Χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και είπε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο. Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο εάν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα.

«Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά – δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς», ανέφερε.

Η πολιτεία πρόσθεσε πρέπει να απελευθερώσει τους γιατρούς σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ καθώς ακόμη και με 40 ευρώ αρκετοί δυσκολεύονται να τα κάνουν.

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…