Newsroom

Newsroom

Διευκρινίσεις Κατσίκη μετά τον σάλο από την πρότασή του για ανταλλαγή Ελλήνων με Τούρκους στρατιωτικούς

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης μετά τις πρωινές του δηλώσεις όπου λίγο-πολύ πρότεινε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

5abb63da1dc5246f088b47b5

«Εξέφρασα μια προσωπική σκέψη σε μια υποθετική ερώτηση, δεν είναι θέση του κόμματος, ούτε του προέδρου. Έκανα μια σκέψη για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, τις αποφάσεις της οποίας σεβόμαστε, για να βρεθεί λύση. Δεν πρόκειται να δώσουν λύση οι Τούρκοι, μην κοροϊδευόμαστε, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», δήλωσε στον enikos.gr μετά την πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Στο ερώτημα αν η πρότασή του παρακάμπτει τη Δικαιοσύνη απαντά πως «όταν μαίνεται ο πόλεμος κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, μου λέτε ότι την παρακάμπτω επειδή θέλω να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας;».

Διαβάστε σχετικά: Ανταλλαγή των δύο ελλήνων με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς πρότεινε ο Κατσίκης

Νωρίτερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε πει: «αν μπορούν, οι ηγεσίες των δύο χωρών, να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη και να προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω τι θα κόστιζε αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση».

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο της ανταλλαγής με τον Πάνο Καμμένο ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας. Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».