Newsroom

Newsroom

Διευκρινήσεις από την Ελλάδα ζητά η Μόσχα για το αν αρνήθηκε την έκδοση βίζας σε Ρώσους κληρικούς

Διευκρινήσεις από την Ελλάδα ζητάει η Μόσχα δια στόματος της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για το αν η ελληνική πρεσβεία αρνήθηκε την έκδοση βίζας σε ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

5b6c91031dc52475388b4572

«Έχουμε στείλει ένα αντίστοιχο αίτημα στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα για να διευκρινίσουμε την κατάσταση, να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ή να δοθεί κάποια εξήγηση για το θέμα. Αναμένουμε τώρα την αντίδραση της ελληνικής πλευράς», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα. 

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση με το ζήτημα της χορήγησης βίζα στους Ρώσους πολίτες και, φυσικά, κάθε μορφή διακρίσεων κατά την έκδοση θεωρήσεων – είτε σε εθνικό, επαγγελματικό, θρησκευτικό επίπεδο – είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο Έλληνας διπλωμάτης Ανδρέας Φρυγανάς, εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…