Newsroom

Newsroom

Διεθνώς ρεζίλι: Στον Guardian το live ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το…«πώς να κλέψεις εύκολα βενζίνη»

Tην Τετάρτη η ΕΡΤ μετέδιδε πως η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ο τηλεοπτικός σταθμός ωστόσο εκτίμησε - για κάποιο λόγο - πως θα ήταν εύλογο να εξηγήσει βήμα-βήμα με ποιους τρόπους γίνεται η κλοπή - Τι αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

the guardian logo

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το πώς να… κλέψει κανείς βενζίνη από ρεζερβουάρ αυτοκινήτων, τη στιγμή που η τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ σε πρατήρια της Αττικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βρετανική εφημερίδα Guardian που φιλοξενεί δημοσίευμα του Agence France Presse (AFP) με τίτλο: «Η ελληνική κρατική τηλεόραση μεταδίδει συμβουλές για το πώς να παίρνετε τη βενζίνη» – Τι αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για τη διαχείριση της εκτόξευσης τιμών από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι την Τετάρτη (22/06) η ΕΡΤ μετέδιδε πως η κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Ο τηλεοπτικός σταθμός ωστόσο εκτίμησε – για κάποιο λόγο – πως θα ήταν εύλογο να εξηγήσει βήμα-βήμα με ποιους τρόπους γίνεται η κλοπή.

Ειδικότερα, στην εκπομπή «Συνδέσεις» είχε τη φαεινή ιδέα να «καλύψει» τηλεοπτικά τη νέα μόδα κλοπής βενζίνης από τα ρεζερβουάρ σταθμευμένων αυτοκίνητων αλλά…άθελα της «παρέδωσε σεμινάρια» προς επίδοξους δράστες.

Η διαδικασία περιγράφηκε αναλυτικά στο επίμαχο ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης και αποδεικνύεται αρκετά εύκολη και γρήγορη, αρκεί να έχετε ένα λάστιχο και ένα πετόνι. Μάλιστα η συγκεκριμένη κλοπή πραγματοποιείται κυρίως κάτω από  το αυτοκίνητο και εκ των πραγμάτων δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορεί να το κάνει κάποιος ακόμα και με ένα από λάστιχο για τις βεράντες», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”.

Αφού έδειξε τη μέθοδο, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων πήρε τη σκυτάλη, δείχνοντας ότι είναι πράγματι εύκολο:

«Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ μας, ανοίξουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη μας και αδειάζει στο μπετόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».

«Είστε με τα καλά σας παιδιά; Δίνετε συμβουλές στους ανθρώπους για να κλέψουν βενζίνη;», σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε λέγοντας: «Μετά το σεμινάριο με τους δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα χαρακτηριστικά ο Guardian, οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη να κινείται πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, σημειώνοντας ρεκόρ 29 ετών, αναφέρει στη συνέχεια η γνωστή βρετανική εφημερίδα.

Διεθνώς ρεζίλι η «εκπαιδευτική» ΕΡΤ του Μητσοτάκη

Η χάρη της ΕΡΤ του Μητσοτάκη…έφτασε και άλλα μέσα καθώς η επίσης βρετανική Daily Mail, με το δικό της ύφος, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Η ελληνική κρατική τηλεόραση διδάσκει στους τηλεθεατές πώς να ΚΛΕΒΟΥΝ τα καύσιμα από τα αυτοκίνητα καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη».

daily mail

Και το sports.yahoo.com που αναφέρεται, εκτός των άλλων, στις τιμές των καυσίμων που έχουν εκτοξευτεί στα ύψη:

yahoo scaled 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…