Newsroom

Newsroom

Διεθνής Τύπος: Διώκουν και πάλι το δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη για τη λίστα Lagarde

Στην εκ νέου δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αναφέρονται πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει το Reuters η ταχύτατη κινητοποίηση…

Στην εκ νέου δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αναφέρονται πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters η ταχύτατη κινητοποίηση των Αρχών προκειμένου να συλλάβουν και να οδηγήσουν στο δικαστήριο τον εκδότη και δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ προκάλεσε διεθνή ανησυχία και θύμωσε τους Έλληνες για τα προνόμια της ελίτ στη χώρα.

Ο βρετανικός Guardian κάνει λόγο για την είδηση της έφεσης από την εισαγγελία που άφησε άναυδο τον δημοσιογράφο και εκδότη του ΗOT DOC, Κώστα Βαξεβάνη, φιλοξενώντας και δηλώσεις του: «Όχι μόνο έδρασαν παρανόμως, όχι μόνο διέσυραν την Ελλάδα διεθνώς για να ασκήσουν πίεση στον Τύπο, αλλά τώρα που αθωώθηκα θέλουν να ανατρέψουν την απόφαση για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν», ανέφερε προσθέτοντας ότι θέλουν ξεκάθαρα να τον τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την ελευθεροτυπία.

Το πρακτορείο Euronews αναφέρει ότι η Εισαγγελία Αθηνών δήλωσε πως η αθωωτική απόφαση της 1ης Νοεμβρίου είναι λανθασμένη και ο Κ. βαξεβάνης θα πρέπει να ξαναδικαστεί με τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζοντας ποινή που κυμαίνεται από ένα χρηματικό πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση δύο ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλα και έγκυρα ξένα μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν από κοντά τις εξελίξεις της δίωξης Βαξεβάνη, σχολιάζοντας ότι είναι πρωτοφανές να διώκεται ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη λίστα που «έκρυβαν» οι αρμόδιες αρχές ενώ κανένας άλλος δεν έχει διωχθεί ή τιμωρηθεί παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε αδράνεια, αμέλεια ή ακόμη και «συγκάλυψη».

Η αθώωση του Κ. Βαξεβάνη μεταδόθηκε με ανακούφιση από τα ξένα δίκτυα ενημέρωσης που κάλυψαν τα γεγονότα και έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις εξελίξεις της υπόθεσης.

Το Κυπριακό incyprus.com.cy έχει άρθρο με τίτλο νέα δίκη Βαξεβάνη όπου τονίζει ότι ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε τα ονόματα 2000 ελλήνων καταθετών που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Στην έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της αθωωτικής απόφασης του Κ. Βαξεβάνη αναφέρονται και πολλά μπλογκς στο εξωτερικό.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο “H λίστα Λαγκάρντ, η σύλληψη Βαξεβάνη και ο σάλος στα διεθνή ΜΜΕ” όπου θα βρείτε τα δημοσιεύματα, τα ρεπορτάζ και τα σχόλια από El Pais, Al Jazeera, Bloomberg News, BBC, La Stampa, Guardian, Deutsche Welle, Reporters without borders, Euronews, Wall Street Journal, NY Times και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.












 

http://www.reuters.com

http://www.nytimes.com

http://www.humanite.fr

http://www.liberation.fr

http://www.guardian.co.uk

http://www.independent.ie

http://news.sky.com

http://www.english.rfi.fr

http://www.cnbc.com

http://www.euronews.com

http://www.incyprus.com.cy

http://www.keeptalkinggreece.com