Διεθνής Αμνηστία: Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση ενισχύει τα τείχη και δυναμώνει τους φράκτες

«Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση δεν προστατεύει τους ανθρώπους ούτε στηρίζει τις χώρες πρώτης υποδοχής» σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία

metanastes1

Σχετικά με το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μόλις δημοσιοποιήθηκε, η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «πρόκειται για μια απόπειρα εισαγωγής εκ νέου ενός συστήματος που έχει αποτύχει εδώ και χρόνια, με τρομερές συνέπειες», που «ενισχύει τα τείχη και δυναμώνει τους φράκτες».

Η διευθύντρια Συνηγορίας στην ΕΕ της Διεθνούς Αμνηστίας, Eve Geddie, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, ότι «η κράτηση καθίσταται κανόνας, ενώ το Σύμφωνο βασίζεται στην αποτροπή, τον περιορισμό σε καταυλισμούς και τη συνεργασία με κυβερνήσεις που καταπατούν δικαιώματα».

Η οργάνωση εκτιμά επίσης, ότι αυτό το σύμφωνο «δεν θα κάνει τίποτα για να ανακουφίσει τα δεινά χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά ή σε κέντρα κράτησης στη Λιβύη. Ούτε θα παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη σε χώρες όπου φτάνουν αρχικά οι άνθρωποι που ζητούν ασφάλεια».

Η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή, οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να αναπτύξουν ένα φιλόδοξο σχέδιο για ασφαλείς και νόμιμες οδούς και να διασφαλίσουν μια ανθρωπιστική και βιώσιμη προσέγγιση, που θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαρκέσει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…