Διεθνής απαξίωση για Μπογδάνο για την αναδημοσίευση της λίστας

Το γνωστό ευρωπαίκό δίκτυο Euractive.com δημοσίευσε άρθρο κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή την δημοσίευση της λίστας ονομάτων νηπίων από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

NewsRoom 19/09/2021 | 12:02

Τo  δημοσιογραφικό δίκτυο euractiv.com, αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου από τον και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πλέον ‘στριμωγμένος’ και κατηγορείται ότι κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό εκλογικό σώμα λόγω απροθυμίας να διαγράψει τον βουλευτή του.», αναφέρει στο άρθρο του, Euractive.com

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό», κάτι το οποίο φυσικά δεν είδαμε να αναφέρεται καν ως σχολιασμός από πολλά εγχώρια ΜΜΕ.

«Στόχος του άρθρου ήταν να δείξει ότι οι αλλοδαποί «καταλαμβάνουν» τα ελληνικά σχολεία. […] Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο βουλευτής που κοινοποίησε το άρθρο στο Twitter, ζήτησε συγγνώμη λέγοντας ότι δεν παρατήρησε ότι η είδηση ​​περιελάβανε τη λίστα των ανήλικων παιδιών. Η συντηρητική κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει το περιστατικό, λέγοντας απλά ότι ήταν ένα λάθος που δεν θα γίνει ανεκτό αν συμβεί ξανά», συνεχίζει το άρθρο.