Διεθνές στραπάτσο για την Αντωνιάδου: Άδειασμα από Telegraph και Wikipedia 

Θέμα μέχρι και στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» έγινε η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία έλεγε πως εργάζεται στην NASA

antoniadou

Διεθνείς προεκτάσεις απέκτησε το θέμα της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία κατάφερε να γίνει και θέμα στη βρετανική εφημερίδα Telegraph. Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η πρώτη Ελληνίδα Barbie κατηγορείται ότι ψευδώς δούλεψε στη NASA», η εφημερίδα επικαλείται τον εκπρόσωπο της NASA που δήλωσε ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στην αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Στο εκτενές δημοσίευμά της, η Telegraph αναφέρεται στη βράβευσή της από την  υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πως αφορμή για την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της Ελένης Αντωνιάδου υπήρξε η ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου στο Facebook, όπου αποδομεί τους ισχυρισμούς για τη δουλειά της στη NASA και κατέληγε πως «δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους». Παράλληλα, ο κ. Μπουγιούκος ισχυρίστηκε ότι η κ. Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στη NASA, απλά ολοκλήρωσε το Frontier Development Lab της υπηρεσίας, που πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων. 

Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρει ότι προσέγγισε και την εταιρία Mattel προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις καθώς νωρίτερα, αυτή τη χρονιά, κατασκεύασε την Ελληνίδα Barbie εμπνευσμένη από την Ελένη Αντωνιάδου. Στην ιστοσελίδα της Mattel η κ. Αντωνιάδου περιγράφεται ως μια γυναίκα που εργάζεται για τη NASA, ωστόσο η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας δε σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. 

Tο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας περιγράφει το σάλο που δημιουργήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ το προηγούμενο διάστημα ελληνικά μέσα χαρακτήριζαν την κ. Αντωνιάδου ως «Ελληνίδα επιστήμονας παγκόσμιου διαμετρήματος», βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012, ενώ το Forbes δε την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013. Η Telegraph, μάλιστα, επεσήμανε ότι προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της κ. Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε την εφημερίδα. 

Την ίδια ώρα, η Wikipedia άλλαξε τις πληροφορίες της σχετικά με την Ελένη Αντωνιάδου. Στην κατηγορία “Σπουδές και Έρευνα” γράφει πως “είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ είναι, επίσης, κάτοχος  μεταπτυχιακού διπλώματος από το πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή. Συμμετείχε ως φοιτήτρια στη θερινή Ακαδημία της ΝΑΣΑ”.

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων