Το διεθνές IPI καταδικάζει την επιχείρηση δυσφήμισης της ολλανδής δημοσιογράφου

Διεθνείς αντιδράσεις μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Το IPI, η μεγαλύτερη και παλαιότερη δημοσιογραφική ένωση του κόσμου καταδίκασε με αιχμηρό τρόπο την προσπάθεια δυσφήμισης της ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel, μετά την ερώτηση που έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες με τον ολλανδό ομόλογό του.

Το IPI καταδίκασε την οργανωμένη δυσφήμιση της δημοσιογράφου τόσο μέσω ανάρτησης στο twitter, όσο και μέσω της πλατφόρμας όπου καταγράφει αναλυτικά τα περιστατικά που στρέφονται ενάντια στην ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως.

Η ανάρτηση του IPI έχει ως εξής:

Ελλάδα: Το IPI καταδικάζει τις προσπάθειες προσβολής και δυσφήμισης της ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel, η οποία αντιμετωπίζει επικρίσεις από ορισμένα ελληνικά ΜΜΕ μετά που έκανε στοχευμένες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη χθες, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Την έχουν χαρακτηρίσει «τουρκάλα πράκτορα».

Η ανάρτηση του IPI στο twitter περιέχει link που οδηγεί στο Mapping Media Freedom, το παγκόσμιο παρατηρητήριο για την ελευθερία του Τύπου, όπου έχει καταγραφεί αναλυτικά το περιστατικό.

Στην αναφορά τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«Στις 9 Νοεμβρίου 2021, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel δέχθηκε διαδικτυακή παρενόχληση και μια επιχειριση δυσφήμισης του έργους της, μετά την εμπλοκή της σε έναν έντονο διάλογο με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τη χώρα του. 

Μετά τις αιχμηρές ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στοχοποιήθηκε διαδικτυακά, προσβλήθηκε και κατηγορήθηκε για διάδοση τουρκικής προπαγάνδας. Η Beugel βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο των προσπαθειών δυσφήμισής της από πολλά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχολίων που την κατηγορούσαν για ψέματα, διάδοση προπαγάνδας και την χαρακτήριζαν «φιλότουρκη» πράκτορα. Άλλες αναφορές εμβαθύνουν στην προσωπική της ζωή σε μια προσπάθεια να την δυσφημήσουν. Η Beugel, Ολλανδός παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων με έδρα την Αθήνα, η οποία είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, είχε κάνει την ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Mark Rutte».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην στοιχειοθέτηση της αναφοράς με ενεργές πηγές από τα όσα έχουν γραφεί για την Ingeborg Beugel σήμερα στο ελληνικό διαδίκτυο, το IPI συμπεριλαμβάνει την αρχική μετάδοση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων (ΑΠΕ) η οποία έκανε λόγο για «προκλητική ερώτηση ξένης δημοσιογράφου», αλλά και στην ανάρτηση του δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου στο twitter, στην οποία αποκαλεί την Beugel «φιλότουρκη δημοσιογράφο» και την κατηγορεί ότι λέει «χυδαία ψέμματα», ενώ κάνει λόγο και για «τουρκική προπαγάνδα».

 

 

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Στ. Κασσελάκης: Αυτόνομες και ισότιμες ζωές για τους ανθρώπους με αναπηρία – Δεν θα υπολογίσουμε ούτε ένα ευρώ

Με τη Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, φιλόλογο και άτομο με οπτική αναπηρία, συναντήθηκε και συζήτησε ο Στέφανος…

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

Γάζα: Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου καλεί το Ισραήλ και την Χαμάς να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο

«Οι επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών αμάχων αντιπροσωπεύουν μερικά από τα πιο σοβαρά διεθνή εγκλήματα που…