Διέρρευσε βίντεο ισραηλινής αστυνομικού που πυροβολεί πισώπλατα άοπλο Παλαιστίνιο

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός

NewsRoom 05/11/2019 | 11:34

Τη σοκαριστική και αποτρόπαια σκηνή κατά την οποία μια ισραηλινή αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα έναν παλαιστίνιο άνδρα που απομακρύνεται έχοντας τα χέρια υψωμένα, αποκάλυψε ισραηλινός ειδησεογραφικός σταθμός.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο, όμως πριν από μόλις δύο ημέρες διέρρευσε το σοκαριστικό βίντεο.

Σύμφωνα με το Channel 13 που δημοσίευσε τις εικόνες, ο άνδρας θέλησε να μεταβεί στο Ισραήλ από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μια ισραηλινή αστυνομικός τον διατάζει να επιστρέψει πίσω. Καθώς εκείνος κάνει μεταβολή και απομακρύνεται περπατώντας σε έναν άδειο δρόμο με τα χέρια υψωμένα, η γυναίκα τον πυροβολεί εν ψυχρώ, με τον άνδρα να πέφτει κάτω σφαδάζοντας.

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν στο Channel 13 ότι ο Παλαιστίνιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. 

Το παρασκήνιο της υπόθεσης

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz είχε καλύψει δημοσιογραφικά το περιστατικό όταν είχε συμβεί, χωρίς ωστόσο να έχει διαρεύσει ακόμη το οπτικό υλικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της δίκης της αστυνομικού, ο εισαγγελέας είχε πει ότι η κατηγορούμενη πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια μιας «αμφιλεγόμενης μορφής διασκέδασης».

Παράλληλα η εφημερίδα ανέφερε ότι οι αρχές εντόπισαν το βίντεο τυχαία, κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας για ξυλοδαρμό Παλαιστινίου άνευ αιτίας από την ίδια ομάδα παραστρατιωτικών συνοριακών αστυνομικών.

Η συγκεκριμένη γυναίκα πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία έχει απομακρυνθεί από το σώμα, ωστόσο υπάρχουν πολλές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες επέστρεψε στην εργασία της στον ισραηλινό στρατό. 

Πηγή: Guardian, AP