Newsroom

Newsroom

Διερευνήθηκαν μόλις 6 από τις 22 καταγγελίες σε βάρος ενστόλων

Το ζήτημα της προσωρινά αποσυρθείσας ρύθμισης που επιχειρούσε να «κλείσει το στόμα» στους μετανάστες που καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις από όργανα…

batsoi1 3

Το ζήτημα της προσωρινά αποσυρθείσας ρύθμισης που επιχειρούσε να «κλείσει το στόμα» στους μετανάστες που καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις από όργανα του κράτους, απειλώντας τους με απέλαση σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αποδείξουν την επίθεση, θίγουν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας και Εσωτερικών.

Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τον αριθμό, τη συχνότητα και τον μέσο χρόνο διερεύνησης ψευδών καταγγελιών μεταναστών σε βάρος ενστόλων από το 2010 μέχρι σήμερα. Επίσης, τον αριθμό των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος ένστολων για άσκηση βίας σε βάρος μεταναστών με ρατσιστικό κίνητρο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν ακόμα τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το πώς ερμηνεύεται το γεγονός ότι, με βάση την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, από τις 22 καταγγελίες σε βάρος ενστόλων το 2012 διερευνήθηκαν εν τέλει μόνο οι 6, κάτι που διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί «βιομηχανίας ψευδών καταγγελιών». Παράλληλα, οι επτά βουλευτές ρωτούν σχετικά με την απόκλιση μεταξύ των στοιχείων της Αστυνομίας για τα 84 περιστατικά βίας με πιθανό ρατσιστικό κίνητρο το 2012, την ώρα που για το ίδιο χρονικό διάστημα ο Συνήγορος του Πολίτη τεκμηριώνει 253 τέτοια περιστατικά.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, Ν. Βούτσης, Θ. Δρίτσας, Χρ. Καραγιαννίδης, Σ. Σακοράφα, Αφρ. Σταμπουλή και Δ. Τσουκαλάς.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…