Διεθνείς οργανισμοί Τύπου στο πλευρό Βαξεβάνη για τη μήνυση από τη σύζυγο Στουρνάρα

Για ακόμη μια φορά διεθνείς οργανώσεις για την Ελευθερία του Τύπου στέκονται στο πλευρό του έλληνα δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

NewsRoom 10/04/2017 | 19:25

Με αναρτήσεις τους στο twitter, o Οργανισμός Μέσων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMO) και ο διεθνής οργανισμός για την υπεράσπιση της Ελευθερίας του Τύπου υπό την αιγίδα του Guardian, μετέφεραν την είδηση σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου μετά από τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος τους για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Ειδικότερα, το INDEX τουιτάρει την είδηση σύλληψης του γνωστού δημοσιογράφου υπενθυμίζοντας πως ο Κώστας Βαξεβάνης βραβεύτηκε το 2013 με το βραβείο INDEX όσον αφορά την αποκάλυψη της Λίστας Λαγκάρντ.

Από τη μεριά του, ο Οργανισμός Μέσων Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και γενικός γραμματέας του, Oliver Vujovic μέσω τουίτερ διέδωσαν τη σύλληψη των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζουμε πως τόσο ο Κώστας Βαξεβάνης όσο και ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, Δημήτριο Γκύζη, ο οποίος δεν άσκησε δίωξη κατά των δύο μηνυόμενων.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, απορρίπτοντας παράλληλα το αίτημα της μηνύτριας, Λίνας Νικολοπούλου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.