Διεκόπη για τις 28 Απριλίου η δίκη για τις μίζες του "Ερμής 2"

Στις 28 Απριλίου αποφασίστηκε να συνεχιστεί ενώπιον του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη που ξεκίνησε σήμερα και αφορά…

sbwkos kantas

Στις 28 Απριλίου αποφασίστηκε να συνεχιστεί ενώπιον του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη που ξεκίνησε σήμερα και αφορά την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «Ερμής 2» και έχει ως κατηγορούμενους τον άλλοτε διευθυντή εξοπλισμών του υπ. Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο, και τον αναπληρωτή διευθυντή του, Αντώνη Κάντα.

Ο μεν πρώτος που έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για άλλη υπόθεση εξοπλιστικών, κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία, αδίκημα το οποίο κατά το κατηγορητήριο τέλεσε ο πολιτικός του προϊστάμενος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος.

Κατηγορία για άμεση συνέργεια σε απιστία αντιμετωπίζει, όμως, και ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος επιπλέον βαρύνεται και με το αδίκημα της δωροδωκίας μετά την ομολογία του ότι πήρε μίζα για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 

Κατηγορούμενοι των Σμπώκου και Κάντα ειναι ακόμη και δύο πρώην στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπ. Άμυνας και συγκεκριμένα οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης.

Κατά το κατηγορητήριο αυτουργός της απιστίας είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον οποίο, όμως, ουδέποτε απαγγέλθηκε σχετική κατηγορία καθώς σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Αυτό ήταν άλλωστε και το περιεχόμενο της ένστασης που υπέβαλαν συνήγοροι στο ακροατήριο οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, Γ. Σμπώκος και Α. Κάντας, υποστηρίζοντας ότι αφού δεν ελέγχθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για το αν τέλεσε το αδίκημα της απιστίας, τότε δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε οι ίδιοι που φέρονται ως συνεργοί του και ως εκ τούτου η δίωξη σε βάρος τους θα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του επί της συγκεκριμένης ένστασης στις 28 Απριλίου οπότε και θα είναι η επόμενη συνεδρίαση του.

Μητροπολίτης έβαλε λουκέτο σε πανέμορφο εκκλησάκι επειδή το ζωγράφισε ο Μυταράς – «Τερατούργημα» (video)

A8600328 B7CF 4FF0 85EA F069D4EF6790

Μητροπολίτης έβαλε λουκέτο σε πανέμορφο εκκλησάκι επειδή το ζωγράφισε ο Μυταράς – «Τερατούργημα» (video)

Για ακόμα μια φορά η εκκλησία απέδειξε την προοδευτικότητα της βάζοντας λουκέτο σε εκκλησάκι επειδή…

Θεσσαλονίκη: 39χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονο μέσα σε δημόσιες τουαλέτες

EK PERIPOLIKO

Θεσσαλονίκη: 39χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονο μέσα σε δημόσιες τουαλέτες

Ο άντρας συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος…