Διεκόπη για 12/6 η δίκη του Ν. Γεωργιάδη - Δεν κλήθηκαν τα θύματα για να καταθέσουν

Διεκόπη για τις 12 Ιουνίου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος μολδαβών ανηλίκων. Για άλλη μια φορά, συνάδελφοι του δικαστικού ρεπορτάζ δεν βρήκαν κάποιο λόγο για να καλύψουν το γεγονός, ασχέτως κι αν πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο μέχρι τα δημοσιεύματα του Hot Doc ήταν στην πρώτη γραμμή.

NewsRoom 06/06/2017 | 14:51

του Άγγελου Προβολισιάνου

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως παρά την τρίμηνη αναβολή που είχε πάρει η υπόθεση, τα θύματα δεν κλήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές για να καταθέσουν στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η πρόεδρος της έδρας ξεκίνησε να αναγγέλλει τα ονόματα των μολδαβών μαρτύρων - θυμάτων, δίχως κανένας από το ακροατήριο να απαντά... Όταν η πρόεδρος ρωτήθηκε για το αν κλήθηκαν οι εν λόγω μάρτυρες, τότε απάντησε χαμηλόφωνα πως αυτή η διαδικασία δεν είχε διεκπεραιωθεί, προκαλώντας απορία για την αιτία αυτής της παράλειψης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία, εκφράζοντας τον προβληματισμό του γιατί δεν... διεξάγεται κανονικά η δίκη. Εδώ να προστεθεί πως ένας εκ των εξουσιοδοτημένων δικηγόρων του Νίκου Γεωργιάδη είναι ο πρώην γ.γ. Αθλητισμού (2009-2012) και μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού, Πάνος Μπιτσαξής. Μάλιστα, την πρώτη φορά που το πινάκιο έγραψε το όνομα του πρώην βουλευτή της ΝΔ, στο δικαστήριο εθεάθη μολδαβός μεγαλοδικηγόρος προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή του κατηγορούμενου για ασέλγεια ανηλίκων, Γεωργιάδη. 

Παρόλα αυτά, η έδρα του δικαστηρίου ενημέρωσε ότι έχουν μεταφραστεί πλήρως τα πολυσέλιδα εισαγγελικά έγγραφα από τη Μολδαβία, τα οποία αποσαφηνίζουν τα πεπραγμένα του τότε διπλωμάτη, αφού εμπεριέχουν διαλόγους και περιγραφές από το καταγεγραφέν υλικό της μολδαβικής Αστυνομίας.