Διεκόπη ξανά η δίκη του Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ

Στις 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά την εκ νέου διακοπή της δίκης καθώς εξακολουθεί να παραμένει σε νοσοκομείο.

57f4c6051dc524860a8b4608

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προχώρησαν σε πολυήμερη διακοπή της δίκης, προκειμένου, όπως ανακοινώθηκε, να έχουν χρόνο να αποφανθούν οι γιατροί αν ο Διώτης μπορεί να παρασταθεί στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως ο Διώτης εισήχθη σε νοσοκομείο στις 29 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν από την έναρξη της δίκης του και αιτήθηκε διά του συνηγόρου του την αναβολή της εκδίκασης. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως κατ’ ουσία αβάσιμο.

Διώτης και λίστα Λαγκάρντ

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είναι κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία, κατηγορία που αφορά τη μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, ο Διώτης κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σύμφωνα με τους δικαστές που έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Μανώλη Δράκου, ο πρώην συνάδελφός τους Διώτης δεν αξιοποίησε τη λίστα στην οποία περιλαμβάνονταν άνω των 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους.

Για το λόγο αυτό οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του Διώτη πως η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Κατά την κατάθεσή του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου κατηγορούμενος ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Διώτης είχε ισχυριστεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν του παρέδωσε το usb με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο Διώτης είχε αναφέρει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η εν λόγω λίστα είχε έρθει στην Ελλάδα μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη του Διώτη αναμένεται να καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (και πολιτικός του προϊστάμενος κατά την επίμαχη περίοδο) Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…