Διεγράφη από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά το αντικομμουνιστικό του παραλήρημα (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έβαλε στη θέση του τον υπερφίαλο βουλευτή της ΝΔ, ενώ λίγο αργότερα ο βουλευτής διεγράφη από το κόμμα

4982053 1

Στη διαγραφή του από τη ΝΔ οδήγησε η απαράδεκτη αντικομμουνιστική ρητορική του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η οποία βέβαια πήρε την απάντηση που της άξιζε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ο Μπογδάνος σε μία ακόμη έκρηξη επικίνδυνου εμφυλιοπολεμικού λόγου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Η φράση του Μπογδάνου προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Παφίλη εκ μέρους του ΚΚΕ, με τον οποίο υπήρξαν αντεγκλίσεις, ωστόσο, ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ πήρε την απάντηση που του άξιζε από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος σε πολύ έντονο ύφος αποδοκίμασε σφοδρά την απαράδεκτη ρητορική.

«Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι», σημείωσε ο υπουργός εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη Νέα Δημοκρατία, με την κοινοβουλευτική ομάδα να αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…