«Δίδυμη επιδημία» γρίπης και κορονοιού στο Ισραήλ – #Flovid «βάφτισαν» τη νέα απειλή οι πολίτες 

Συναγερμός στο Ισραήλ - Σε διπλό εμβολιασμό καλούν τον κόσμο οι αρχές - Σχεδόν 2.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με γρίπη

AP21077467966090 2

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ καλεί τον γενικό πληθυσμό να εμβολιαστεί εν μέσω φόβων για μια «δίδυμη επιδημία (twindemic)» γρίπης και κορονοϊού, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε καταγράψει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, τα οποία είχαν σχεδόν εξαφανιστεί τον περασμένο χειμώνα κατά το κύμα του COVID-19 πριν την έλευση του εμβολίου.

Το υπουργείο είπε ότι 1.849 Ισραηλινοί νοσηλεύονται επί του παρόντος με γρίπη, μεταξύ των οποίων 605 παιδιά και 124 έγκυες γυναίκες και νέες μητέρες.

Τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται τόσο στους νέους όσο και στους ηλικιωμένους, πρόσθεσε το υπουργείο.

Προέτρεψε τους Ισραηλινούς να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, σημειώνοντας ότι ο εμβολιασμός που διανέμεται φέτος προστατεύει από το στέλεχος της γρίπης που εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα. Το υπουργείο είπε ότι όποιος είναι άνω των έξι μηνών πρέπει να κάνει το εμβόλιο και σημείωσε ότι όσοι είναι επιλέξιμοι για εμβόλιο COVID-19 μπορούν να το κάνουν ταυτόχρονα.

«Ο ιός της γρίπης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, όπως πνευμονία, άλλες αναπνευστικές επιπλοκές, μυοκαρδίτιδα, ακόμη και θάνατο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Από την πλευρά τους, οι πολίτες στα social media «βάφτησαν» τη νέα απειλή Flovid, από τη σύμπτυξη των λέξεων influenza (γρίπη) και Covid.

Οι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για μια λεγόμενη «δίδυμη επιδημία», με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ταυτόχρονα κύματα ασθενών με γρίπη ή COVID-19. Τον περασμένο χειμώνα αυτοί οι φόβοι δεν πραγματοποιήθηκαν αφού  οι περιορισμοί για τον COVID εξάλειψαν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα γρίπης. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Την περασμένη εβδομάδα μια έγκυος γυναίκα 31 ετών πέθανε στην Ιερουσαλήμ έχοντας προσβληθεί από τη γρίπη. Το έμβρυο αφαιρέθηκε με καισαρική και είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο, αμέσως μετά την επέμβαση η γυναίκα διασωληνώθηκε, όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε.

Ένα κορίτσι 8 ετών παραμένει διασωληνωμένο μετά από επιπλοκές της γρίπης, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα αγόρι μόλις έξι ετών έχασε τη ζωή του αφού δεν ξύπνησε ποτέ. Είχε κοιμηθεί έχοντας πυρετό. Οι γιατροί εκτιμούν ότι το αγόρι πέθανε από μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή της καρδιάς που συσχετίζεται με επιπλοκές της γρίπης.

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ