Newsroom

Newsroom

Διχάζει την Ευρώπη η έξαρση της πανδημίας στην Κίνα

Τα κρατικά μέσα της Κίνας ανέφεραν πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλο τον κόσμο προκαλούν διακρίσεις.

AP22263231835048 1

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη η έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κίνα, με ολοένα και περισσότερες να αρχίζουν να εφαρμόζουν περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στο έδαφός τους από τον ασιατικό γίγαντα.

Όπως σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Politico, ο διχασμός σχετικά με τα ταξιδιωτικά μέτρα υπογραμμίζει την έλλειψη συντονισμού στην ΕΕ. Εντωμεταξύ, τα κρατικά μέσα της Κίνας ανέφεραν πως τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλο τον κόσμο προκαλούν διακρίσεις.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσει την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από Covid-19 στην Κίνα, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε υποχρεωτικούς ελέγχους για επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα.

Μάλιστα, η Ιταλία κάλεσε την Πέμπτη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να ακολουθήσει το παράδειγμά της, όμως η Γερμανία και η Πορτογαλία δήλωσαν ότι δεν βλέπουν την ανάγκη για νέους περιορισμούς, ενώ η Αυστρία τόνισε τα οικονομικά οφέλη από την επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη.

H Γαλλία, ενώ αρχικά τηρούσε στάση αναμονής, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως όλοι οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για την Covid-19 πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους.

Τέλος, όσον αφορά την Ισπανία, όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ, ή να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.

Όλα αυτά, την ώρα που οι αθροιστικοί θάνατοι στην Κίνα από την 1η Δεκεμβρίου πιθανόν να έφτασαν τις 100.000, με τις λοιμώξεις να ανέρχονται σε 18,6 εκατομμύρια, ανέφερε η Airfinity σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας μοντελοποίηση με βάση δεδομένα από κινεζικές επαρχίες πριν από την εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών στην αναφορά των κρουσμάτων, ανέφερε.

Πηγή: Reuters, AFP

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…