Newsroom

Newsroom

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ στον Πρόεδρο της Βουλής για το περιστατικό της επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή

Διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον Πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε σήμερα με αφορμή το περιστατικό της βίαιης επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή Δημήτρη…

Διάβημα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον Πρόεδρο της Βουλής κατατέθηκε σήμερα με αφορμή το περιστατικό της βίαιης επίθεσης του χρυσαυγίτη βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε επιτεθεί την Παρασκευή 24 Αυγούστου με σπρωξιές και βρισιές, στην αντιπροσωπεία που πήγε να καταθέσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ η φρουρά παρατηρούσε το περιστατικό χωρίς να αντιδρά.

Στις 24 Αυγούστου η αντιπροσωπεία, που αποτελούταν από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Αθήνας, Β. Κατριβάνου, τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζ. Άσλαμ, μετά την κατάθεση του ψηφίσματος, αποχωρούσε από το Κοινοβούλιο. Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου βρισκόταν ο Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος κατευθυνόμενος προς το μέρος τους, άρπαξε τον Π. Κωνσταντίνου και τον Τζ. Άσλαμ, και τους προπηλάκισε, μπροστά στους φρουρούς που δεν αντιδρούσαν.

Τότε παρενέβη η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να σταματήσει τον χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος ετοιμαζόταν να της καταφέρει χτυπήματα. Τότε μόνο έγινε η παρέμβαση της αστυνομίας, ενώ ο Δ. Κουκούτσης έβριζε και κλότσαγε τα μέλη της αντιπροσωπείας ενώ φεύγοντας συνέχιζε της απειλές.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι «μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας.»