Newsroom

Newsroom

Διαβάστε την ομιλία του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στην Αλκυονίδα

«Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου»,

kastro 2

Συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου», έδωσε την Πέμπτη 8/1/2015, ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στο Αλκυονίς new star art cinema.

«Το βιβλίο πραγματεύεται τη διεθνή τρομοκρατία που ασκούν οι ΗΠΑ ενάντια στον κουβανικό λαό, αλλά και σε άλλους λαούς», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Κάστρο.

Ο κ. Κάστρο αναφέρθηκε και στην τρέχουσα επικαιρότητα καταδικάζοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, χαρακτηρίζοντάς την θλιβερό γεγονός. Μάλιστα την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μόλις 2,5χλμ από το σημείο της επίθεσης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η Κούβα έχει γνωρίσει την τρομοκρατία και τις συνέπειές της και επεσήμανε ότι η χώρα του έχει καταδικάσει την τρομοκρατία πολλές φορές σε διεθνές επίπεδο. Σχολίασε ότι αρκετές φορές τέτοιες ενέργειες,  όχι μόνο μεμονωμένων ομάδων, αλλά και κυβερνήσεων, εναντίον άλλων λαών, δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και ήταν σα να μην είχαν συμβεί ποτέ για την κοινή γνώμη. Αυτό άλλαξε αρκετά μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ και τα θέματα αυτά βρήκαν μεγαλύτερο χώρο στα ΜΜΕ.

Συχνά η κρίση, είτε είναι οικονομική, είτε διατροφική, είτε χρηματοπιστωτική, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες σε λαούς, πιο σκληρές από την τρομοκρατία. Αναφερόμενος στο παρελθόν, είπε ότι η αντιτρομοκρατική εκστρατεία των ΗΠΑ , της περιόδου της κυβέρνησης Μπους, στοίχισε πολλές ζωές αθώων ανθρώπων.

Ο κ. Κάστρο χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απελευθέρωση, με απόφαση του κ. Ομπάμα, των πέντε Κουβανών πατριωτών που ήταν φυλακισμένοι για 16 χρόνια στις ΗΠΑ γιατί υπερασπίστηκαν τον κουβανικό, αλλά και τον λαό των ΗΠΑ, από την τρομοκρατία και τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

«Η πράξη του κ. Ομπάμα ήταν γενναία και είναι η αρχή για να διορθωθεί η αδικία ενάντια στο λαό μας», είπε ο κ. Κάστρο, και δήλωσε ότι ο οικονομικός, εμπορικός, χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός  ήταν για χρόνια το κύριο μέσο της τρομοκρατίας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα, αλλά  ήδη ξεκίνησε στις ΗΠΑ η διαδικασία για να βγει η Κούβα από τις χώρες που , σύμφωνα με τις ΗΠΑ, υποστήριζαν την τρομοκρατία.

Τόνισε ότι αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ για να αλλάξει η κατάσταση μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών και είναι αποτέλεσμα της αντίστασης του κουβανικού λαού και του κινήματος αλληλεγγύης.

Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που στάθηκε αλληλέγγυος για χρόνια και τον χαρακτήρισε λαό με παραπλήσια ιστορία με αυτόν της Κούβας, αφού και οι δύο είχαν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι επισκέψεις του κ. Κάστρο στη χώρα μας, καθώς και οι επαφές του με εκπροσώπους φορέων, ενώ την Παρασκευή 9/1/2014 στις 7μμ ο κ. Κάστρο πήρε μέρος στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης  στα πλαίσια του φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου, για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης (το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 14 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο Studio new artcinema – Σταυροπούλου  33 και Σπάρτης – πλ. Αμερικής).

 

 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…