Διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ ακόμη και ασθενείς χωρίς Covid – Καταγγελία στο koutipandoras.gr

Η σύζυγος του καταγγέλλοντα βρίσκεται σε λίστα αναμονής για την είσοδό της σε ΜΕΘ, ενώ στην οικογένειά της δε δίνονται πληροφορίες για τον χρόνο που θα χρειαστεί να παραμείνει διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ

5463945

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει αναγνώστης του koutipandoras.gr, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας και η ορθότητα της καταγγελίας έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, η σύζυγός του, που πάσχει από σοβαρή και απειλητική για τη ζωή του ασθενούς λοίμωξη, αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ σε απλό θάλαμο μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής.

Η σύζυγος του καταγγέλλοντα βρίσκεται σε λίστα αναμονής για την είσοδό της σε ΜΕΘ, ενώ στην οικογένειά της δε δίνονται πληροφορίες για τη θέση της στη λίστα, ούτε για τον χρόνο που θα χρειαστεί να παραμείνει διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ, διακινδυνεύοντας έτσι τη θεραπεία της από τον θανατηφόρο ιό που την έχει προσβάλλει.

Παρά την υπεράνθρωπη μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές μέσα στα νοσοκομεία, η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει οδηγήσει σε πλήρη αποδιάρθρωση το ΕΣΥ, το οποίο πλέον δείχνει να εγκαταλείπει στη μοίρα τους και τους ασθενείς που δεν πάσχουν από Covid.

Ανάγκη για άμεσα μέτρα

Παραμένει λοιπόν ζητούμενο το γιατί το υπουργείο δεν προχωρά στην αποστολή όλων των μη-Covid ασθενών που έχουν ανάγκη από νοσηλεία σε ΜΕΘ, στις Εντατικές των ιδιωτικών νοσοκομείων με έξοδα του δημοσίου.

Εφόσον στο ΕΣΥ έχει επέλθει πλήρης ασφυξία λόγω των διασωληνωμένων του Covid και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν εξαιρεθεί από τη διαχείριση των ασθενών με κορονοϊό, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα ώστε και οι ασθενείς που πάσχουν από άλλες ασθένειες να έχουν πάση θυσία άμεση πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για περιπτώσεις όπου απειλείται η ίδια η ζωή τους.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…