Newsroom

Newsroom

Διάσημος ηθοποιός χαρίζει όλη την περιουσία του 

Είναι ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χονγκ Κονγκ, και είναι ευρέως γνωστός και στο δυτικό κοινό χάρη σε ταινίες όπως το «Τίγρης και Δράκος», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» κ.α. 

Screenshot 5

Ωστόσο ο Τσόου Γιουν Φατ, αν και πολυεκατομμυριούχος (24ος στη λίστα του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του κόσμου το 2015, χρονιά που πρωτομπήκε στην κατάταξη), αποφάσισε να χαρίσει όλη την περιουσία του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ, είναι γνωστός, μεταξύ άλλων και για τον λιτό βίο που διάγει, ο οποίος τον κάνει ιδιαίτερα συμπαθή στους φαν του (χρησιμοποιεί μέσα μαζικής μεταφοράς, στήνεται στην ουρά στα σινεμά για να δει τις ταινίες του κ.α.).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσόου Γιουν Φατ επισήμανε πρόσφατα πως…τα λεφτά δεν είναι κάτι που κρατάς μαζί σου για πάντα- και το υποστήριξε έμπρακτα αυτό ανακοινώνοντας πως, όταν πεθάνει, η περιουσία του, ύψους που αντιστοιχεί σε περίπου 634 εκατ. ευρώ, θα πάει όλη σε φιλανθρωπίες.

«Τα λεφτά δεν είναι κάτι που κρατάς για πάντα. Όταν κάποια μέρα φύγεις, πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν αυτοί» είπε στo νοτιοκορεατικό Munhwa Broadcasting Corporation, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian. «Δεν μπορείς να τα έχεις μαζί στον τραπεζικό σου λογαριασμό όταν πεθάνεις» σημείωσε, προσθέτοντας πως η σύζυγός του υποστηρίζει την απόφασή του.

Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στο Χονγκ Κονγκ είναι ιδιαίτερα υψηλό- και αυξάνεται όλο και περισσότερο, με τους πλούσιους να υιοθετούν ιδιαίτερα προκλητικό βίο, τη στιγμή που οι λιγότερο εύποροι αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο Τσόου Γιουν Φατ (ή «αδελφός Φατ» όπως είναι γνωστός στην πόλη) είναι αγαπητός επειδή ακολουθεί ακριβώς την αντίθετη οδό: Η σύζυγός του, Τζασμίν Ταν, έχει περιγράψει πώς ο ηθοποιός συνηθίζει να τρώει συχνά σε φαστφουντάδικα στον δρόμο, και ότι μόλις πρόσφατα άφησε το παλιό Nokia κινητό που χρησιμοποιούσε, μετά από χρόνια, απλά και μόνο επειδή…χάλασε.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…