Το «διάσημο μωρό» των Nirvana μηνύει το συγκρότημα για παιδική πορνογραφία

Ο Σπένσερ Έλντεν φωτογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 4 μηνών, σε μία πισίνα της Καλιφόρνια για το εξώφυλλο του Nevermind. Λίγες ημέρες πριν ο 30χρονος πλέον άνδρας υπέβαλε μήνυση κατά του συγκροτήματος Nirvana για παιδική πορνογραφία.

μωρο nirvana

Το εξώφυλλο του εμβληματικού άλμπουμ απεικονίζει ένα γυμνό βρέφος μέσα σε μια πισίνα. Η εικόνα έχει γενικά γίνει κατανοητή ως δήλωση για τον καπιταλισμό, καθώς το μωρό προσπαθεί να πιάσει ένα αγκιστρωμένο δολάριο. Οι μη σεξουαλικές γυμνές φωτογραφίες βρεφών δεν θεωρούνται παιδική πορνογραφία σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ούτε οι γονείς του και φυσικά ούτε ο ίδιος έδωσαν την άδεια τους να φανούν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ. Ισχυρίζεται ότι το γκρουπ τους είχε υποσχεθεί ότι θα καλύψει το συγκεκριμένο σημείο με ένα αυτοκόλλητο και ότι οι Cobain, Novoselic και Grohl δεν τον προστάτεψαν από την σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.

Ο Ρόμπερτ Λούις, δικηγόρος του Έλντεν, υποστηρίζει ότι η εικόνα περνάει τα όρια της παιδικής πορνογραφίας, υπογραμμίζοντας ότι η προσθήκη χρημάτων στο πλάνο κάνει το μωρό να φαίνεται «εργαζόμενο στη βιομηχανία του σεξ». Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη φωτογραφία για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους» ισχυρίζεται στη μήνυσή του.

Ο 30χρονος ζητάει τουλάχιστον 150.000 δολάρια από καθέναν από τους εναγόμενους, στους οποίους περιλαμβανονται μταξύ άλλων πρώην μέλη των Nirvana, δισκογραφικές εταιρείες, καλλιτεχνικοί διευθυντές κλπ.

Η μήνυση αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και σχόλια στα social media, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως έχει καθαρά οικονομικά κίνητρα. Σ΄αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως 5 χρόνια πριν, το 2016, ο Spencer Elden σε συνέντευξή του σε αυστραλιανό περιοδικό, αναδημιούργησε το συγκεκριμένο εξώφυλλο. Φωτογραφήθηκε και πάλι στην πισίνα, αυτή τη φορά φορώντας σορτς.

 

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…