Newsroom

Newsroom

Διαψεύδει το υπουργείο υγείας την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία

Σε διάψευση αναφορικά με την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Αφορμή στάθηκε…

nosokomeio

Σε διάψευση αναφορικά με την αύξηση του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Αφορμή στάθηκε τηλεγράφημα του ΑΠΕ το οποίο ανέφερε ότι η τιμή της εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να αυξηθεί στα 25 ευρώ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Το υπουργείο διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και ότι θα παραμείνει στα 5 ευρώ που είναι σήμερα. Ανοικτό πάντως παραμένει το ενδεχόμενο αναφορικά με το κοστός συμμετοχής των ασθενών που χρειάζεται να νοσηλευθούν στα δημόσια νοσοκομεία. Το θέμα αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση με την τρόικα το σεπτέμβριο, καθώς τα στελέχη της τρόικας ζητούν να αυξηθεί.

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει το πόθεν έσχες των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν βρεθεί γιατροί που συνταγογραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.