Διαψεύδει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα" το υπουργείο Οικονομικών

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα.

5846e9cf1dc52431568b4667

«Η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και ο Πολ Τόμσεν, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το ΔΝΤ δεν απαιτεί νέα μέτρα από την Ελλάδα το 2018. Προφανώς παρέλειψαν να συμβουλευθούν πρώτα “Τα Νέα”!» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητά από την Ελλάδα να λάβει πρόσθετα φορολογικά μέτρα στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης.

Μια ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες. Η κ. Λαγκάρντ μάλιστα διευκρίνισε επιπλέον ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.  

Δείτε παρακάτω το επίμαχο πρωτοσέλιδο


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…