Διαψεύδει τις "Κασσάνδρες" η Λαγκάρντ: Δεν ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά και οι Έλληνες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είναι πολύ εντυπωσιακό, πρόσθεσε. Η Λαγκάρντ διευκρίνισε επιπλέον ότι το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα, αλλά την εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν, ενώ τόνισε ότι επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, για το οποίο συνεχίζει τη συζήτηση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.

59df88211dc524a1378b4597

Η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται στον απόηχο διευκρινήσεων του ΔΝΤ το οποίο υπογράμμισε νωρίτερα σήμερα ότι ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους, ως προς το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ως γνωστόν, το ΔΝΤ ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018 και οι Ευρωπαίοι 3,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα στα χαρτιά να προκύπτει η ανάγκη για μέτρα ύψους 2,4 δισ. ευρώ. 

Το Ταμείο υπενθύμισε άλλωστε μία παράγραφο που περιλαμβάνεται στην έκθεσή του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία το θέμα των πλεονασμάτων ξεκαθαρίστηκε το καλοκαίρι και υπήρχε συμφωνία και των ελληνικών Αρχών. Στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις πολιτικές δεσμεύσεις της (εννοεί τις μεταρρυθμίσεις) και επιτύχει το δημοσιονομικό στόχο του Ταμείου (πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ), και την ίδια στιγμή αποτύχει στους στόχους του προγράμματος του ESM (που προβλέπει πλεόνασμα 3,5%), τότε οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει ότι η πρόσβαση της Ελλάδος στις δόσεις του ESM θα συνεχιστεί και ότι οι στόχοι του προγράμματος του ESM θα επανεξεταστούν.

Σύμφωνα με τη σχετική παράγραφο ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος έχει συμφωνηθεί στο 1,8% του ΑΕΠ. Θα υποστηριχθεί από τις ήδη υπάρχουσες θεσμοθετημένες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το ΦΠΑ, και το φορολογικό. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς έχει οριστεί στο 2,2% του ΑΕΠ (που θα ενισχυθεί) μέσω των επιπλέον αποταμιεύσεων που θα προκύψουν από την συνεχιζόμενη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό και νέων θεσμοθετημένων μέτρων που θα εξορθολογίσουν τα περιττά κοινωνικά προγράμματα. 

Να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινήσεις μετά τα ψευδή δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι το ΔΝΤ προτίθεται να επιβάλει νέα μέτρα για να γεφυρώσει το χάσμα με τους ευρωπαίους δανειστές. Το Ταμείο υπενθύμισε ότι ο στόχος 2,2% για το 2018 είναι αυτός που έχει συμφωνήσει το Ταμείο με την Ελλάδα. «Αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό», πρόσθεσε πηγή του ΔΝΤ. Στην περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικό κενό, τότε οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει να ασχοληθούν με το θέμα, θεωρώντας ότι είναι αποκλειστικά δικό τους πρόβλημα, τονίστηκε χαρακτηριστικά.  

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…