Διαψεύδει τα fake news η ευρωομάδα της GUE/NGL: Η στάση για τον Μαργαρίτη Σχοινά ήταν ενιαία και αποχή

Απάντηση στα fake news που αναπαράγουν διάφορα μέσα ενημέρωσης  εξέδωσε η ευρωομάδα της GUE/NGL στην οποία συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη στάση της ομάδας κατά την ψηφοφορία για την υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπροέδρου της Κομισιόν.

Η ευρωομάδα της GUE/NGL στην οποία συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: 

«Η ενιαία στάση της GUE NGL για τον Μαργαρίτη Σχοινά ήταν η Αποχή.

Με αφορμή ψευδή δημοσιεύματα σε σχέση με την υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά ως Αντιπροέδρου της Κομισιόν, η Ευρωομάδα GUE NGL δηλώνει και πάλι κατηγορηματικά ότι ψήφισε ενιαία αποχή.

Συγκεκριμένα, μετά από την ακρόαση του κυρίου Σχοινά, στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του τι είναι ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής», συναντήθηκαν οι συντονιστές των αρμοδίων Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) & Πολιτισμού (CULT).

Η συλλογική θέση των συντονιστών, Κώστα Αρβανίτη και Νιγιαζί Κιζίλγιουρέκ, η οποία ήταν σε πλήρη συμφωνία και διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ήταν ότι δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί η υποψηφιότητα του κυρίου Σχοινά, καθώς υπήρχε απόλυτη διαφωνία με τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του. Η ίδια αυτή άποψη έβρισκε σε μεγάλο βαθμό σύμφωνους τους συντονιστές όλων σχεδόν των δημοκρατικών Ευρωομάδων (Σοσιαλιστές, Φιλελεύθερους και Πράσινους).

Αντίθετα με τα Fake News που κυκλοφορούν, η θέση του Νιγιαζί Κιζίλγιουρεκ ήταν επίσης αποχή. Άλλωστε επί της διαδικασίας, δεν ψηφίζει κάθε ευρωβουλευτής ξεχωριστά, αλλά κάθε Ευρωομάδα ενιαία. Όλες οι ενέργειες της GUE NGL αποφασίζονταν με απόλυτη συμφωνία.

Μάλιστα οι ευρωβουλευτές της GUENGL είχαν αποφασίσει να μην καταψηφίσουν τον κο Σχοινά, ακριβώς για να μην ταυτιστούν με την ακροδεξιά, η οποία τον καταψήφισε ενώ συμφωνούσε μόνο με τον τίτλο του!

Δεν υπήρξε επομένως καμία συμμαχία με την ακροδεξιά όπως γράφτηκε – το ακριβώς αντίθετο μάλιστα!

Ίσως θα ήταν φρόνιμο, δημοσιογράφοι που βγάζουν ανακοινώσεις σχετικές με κλειστές συνεδριάσεις – όπου δεν επιτρέπεται κανένας συνάδελφός τους να είναι παρών – να φροντίζουν να διασταυρώνουν την είδηση για να μην πέφτουν στην παγίδα της παραπληροφόρησης και της ελλειπούς ενημέρωσης. Εκτίθενται…

Όσον αφορά, τέλος, τους λόγους που η GUE NGL δεν υπερψήφισε τον κύριο Μαργαρίτη Σχοινά και επέλεξε την αποχή, παραθέτουμε την ανακοίνωσή μας, η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (4/10), δηλαδή ΠΡΙΝ από τα ψευδή και ανυπόγραφα σημερινά δημοσιεύματα:

https://www.guengl.eu/day-4-commission-hearings/ 

Και στα ελληνικά:

https://kostasarvanitis.eu/thesi-gue-gia-schina/

GUE/NGL

 

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…