Διαψεύδει η Άγκυρα το δημοσίευμα της Die Welt

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «αποκύημα φαντασίας» το δημοσίευμα της Die Welt

NewsRoom 02/09/2020 | 21:39

Με καθυστέρηση σχεδόν μίας ημέρας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει το χθεσινό δημοσίευμα της Die Welt που ανέφερε ότι ο Ερντογάν είχε ζητήσει από τους στρατηγούς του να προκληθεί θερμό επεισόδιο με κατάρριψη ελληνικού αεροσκάφους ή βύθιση πλοίου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως αποκύημα φαντασίας.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, δήλωσε

«Σήμερα, η είδηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της χώρας μας βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων είναι μια νέα εκδήλωση της προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές έθιμο και νόμο.

Αντί να ασχολούνται με τέτοιες αβάσιμες ειδήσεις, οι ελληνικές αρχές θα έπρεπε να τερματίσουν τα βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».