Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη Κισκήρα-Μπαρτσώκα

Διαπιστευτήρια στην υπεράσπιση με το «καλημέρα» από την Αδαμαντία Οικονόμου

«Για να μην υπάρχουν σκιές ξεκαθαρίζω ότι παραμένω πιστή στην πρόταση που είχα κάνει επί της απόφασης», δήλωσε η κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι ακόμη πιστεύει πως η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι συμμετέχοντες στις επιθέσεις σε Φύσσα, Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ -πλην του Ρουπακιά-, θα έπρεπε να αθωωθούν.  

5163541

Με παρέμβαση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Πριν ακόμη ξεκινήσουν τις δευτερολογίες τους οι εναπομείναντες συνήγοροι υπεράσπισης, η κ. Οικονόμου ζήτησε να παρέμβει, με σκοπό, όπως αποδείχθηκε, να δικαιολογήσει τη χθεσινή της στάση που δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά τους περισσότερους κατηγορούμενους.

«Θέλω να τοποθετηθώ: Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους υπεράσπισης, λέγοντας η πρότασή μου ηταν επιλεκτική και κατηγορώντας με για αλλαγή πλεύσεως λόγω της πίεσης που υπάρχει.

Για να μην υπάρχουν σκιές ξεκαθαρίζω ότι παραμένω πιστή στην πρόταση που είχα κάνει επί της απόφασης», δήλωσε η κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι ακόμη πιστεύει πως η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι συμμετέχοντες στις επιθέσεις σε Φύσσα, Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ -πλην του Ρουπακιά-, θα έπρεπε να αθωωθούν.

Η κ. Οικονόμου συνέχισε ωστόσο, δικαιολογώντας περεταίρω τη θέση της, τονίζοντας ότι «ο εισαγγελέας οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του δικαστηρίου και να προτείνει ελαφρυντικά με βάση αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη να προτείνω με βάση της κατηγορίες που δέχτηκε ως αληθείς το δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας προκάλεσε χάος με τη… μπερδεμένη πρότασή της επί των ελαφρυντικών, αφού αρχικά η Α. Οικονόμου είχε ζητήσει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μόνο για τους στους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Για τους υπολοίπους είχε ζητήσει την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών. Ωστόσο, στη συνέχεια άλλαξε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών μετά τα νέα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης, που ζητούσαν να αναγνωριστεί και στους εντολείς τους το ελαφρυντικό της διάταξης 187, παρ. 6 του παλιού Ποινικού Κώδικα για τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα και για όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν συνδέονται με συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη.

Συμπεριέλαβε έτσι 15 επιπλέον άτομα στην πρότασή της για αναγνώριση ελαφρυντικών, με την ριζική αλλαγή στάσης να προκαλεί πολύ σοβαρές αντιδράσεις εντός και εκτός αιθούσης.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…