Διανομέας παίρνει αποζημίωση από μαγαζί που δεν αναγνώριζε το εργατικό ατύχημα!

Η επιχείρηση αρνήθηκε να δηλώσει το ατύχημα ως εργατικό, φοβούμενη ότι θα αποκαλυφθεί η υποδηλωμένη εργασία όλων των διανομέων της 

delivery 0

Οι υπεύθυνοι καφέ στην Θεσσαλονίκη επέλεξαν να μην αναγνωρίσουν ως εργατικό το ατύχημα που είχε ένας διανομέας εν ώρα εργασίας, με συνέπεια πλέον να πρέπει να του καταβάλουν αποζημίωση, καθώς δικαιώθηκε.

Σε γνωστή αλυσίδα καφέ στην περιοχή Ιπποκρατείου διανομέας είχε εργατικό ατύχημα, τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε.

 Η επιχείρηση αρνήθηκε να δηλώσει το ατύχημα ως εργατικό, φοβούμενη ότι θα αποκαλυφθεί η υποδηλωμένη εργασία όλων των διανομέων της καθώς και η μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.

Ο εργαζόμενος θέλοντας να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και με τη βοήθεια της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, ην υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών κ.τ.λ.

Η επιχείρηση σε απάντηση των καταγγελιών, κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του συναδέλφου, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ και υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.

 Πηγή:rosa.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…