Διάνα Βουτυράκου: Τι απαντά στην Εποχή – «Να σημειώσω σε αυτό το σημείο κάτι»

Αφοπλιστική απάντηση από τη Διάνα Βουτυράκου στην εποχή

diana voutirakou

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Εποχή ήταν αρκετό για να κάνει τη συντονίστρια think tank του ΣΥΡΙΖΑ, Διάνα Βουτυράκου, να απαντήσει με ένα μακροσκελές κείμενο με σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα σχετικά με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα ανέφερε ότι η ίδια ήταν δεκτική σε συζήτηση για αναθεώρηση του Άρθρου 16, με τη Διάνα Βουτυράκου να απαντάει με ένα post στο facebook στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι θα είναι πάντοτε υπέρμαχος της δημόσιας παιδείας, κάνοντας την Εποχή να αλλάξει ό,τι έλεγε στο άρθρο.

Πιο αναλυτικά η Διάνα Βουτυράκου Ανέφερε

«Η φωτογραφία αυτή είχε τραβηχτεί τον Οκτώβριο του 2016. Με τον Παύλο είχαμε επιστρέψει από την Αμερική στην οποία είχαμε βρεθεί μέσω μίας εκπαιδευτικής υποτροφίας λίγους μήνες νωρίτερα, βέβαιοι πως θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οργανωμένη πρωτοβουλία στην Ελλάδα για να αναδείξουμε το έργο των δημοσίων ελληνικών πανεπιστημίων και να γεφυρωθεί το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου.

Εκείνη τη μέρα που βγήκε η φωτογραφία είχαμε μόλις ολοκληρώσει το καταστατικό του οργανισμού μας και λίγες μέρες μετά προχωρήσαμε στην ίδρυση του. Ένας οργανισμός, όπου όλοι μας έως σήμερα εργαζόμαστε ως εθελοντές και που μέχρι τώρα έχει βοηθήσει περισσότερους από 20.000 μαθητές μέσα από δωρεάν δράσεις ακαδημαϊκού προσανατολισμού να γνωρίσουν τα δημόσια ΑΕΙ της χώρας μας και να επιλέξουν σχολή. Όπως λέω συχνά, για εμένα τα πάντα σε μια κοινωνία ξεκινούν και τελειώνουν στην παιδεία μας και εκεί πρέπει να επενδύουμε. Και όταν μιλάω για παιδεία αναφέρομαι φυσικά στη δημόσια, δωρεάν και καλής ποιότητας παιδεία που τη θεωρώ κεκτημένο μας και αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Το Σάββατο το βράδυ προς έκπληξή μου πληροφορήθηκα ότι η Εφημερίδα Εποχή δημοσίευσε στο site της άρθρο που με εμφάνιζε δεκτική σε συζήτηση για αναθεώρηση του Άρθρου 16.
Να σημειώσω σε αυτό το σημείο κάτι: Θα είμαι πάντοτε υπέρμαχος της δημόσιας παιδείας, το κάνω σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε τοποθέτηση μου, πολλά χρόνια ακόμα πριν ασχοληθώ με την πολιτική, κάτι που φυσικά ο αρθρογράφος επέλεξε να μη λάβει υπόψη του.
Το άρθρο έγραφε συγκεκριμένα: “Η Διάνα Βουτυράκου, μάλιστα, μίλησε απλά για «ενιαία φίλτρα εισαγωγής» στα δημόσια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παραβλέποντας το μείζον ζήτημα της δωρεάν παροχής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης σ’ αυτήν, που κάποτε αποτελούσαν θέση του ΣΥΡΙΖΑ.”
Δεν με αφορά οποιαδήποτε σκοπιμότητα υπήρχε πίσω από αυτό το ψευδές δημοσίευμα, και ουδέποτε φυσικά μίλησα για όσα αναφέρει, παρουσιάζοντας τα και ως λεγόμενά μου, αλλά όταν κάποιος επιλέγει να γράψει κάτι ψευδές πάνω σε θέματα που αφορούν θεμελιώδεις αξίες που έχουμε ως άτομα δεν μπορώ να μην απαντήσω. Επέλεξα συνειδητά να συστρατευθώ με την Αριστερά και οι ιδέες και οι αρχές μου δεν θα μεταβληθούν στο ελάχιστο.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη, η δημοκρατία μας πρέπει να γέννα ευκαιρίες και όχι να στερεί. Η δημόσια παιδεία εξασφαλίζει αναγκαία εφόδια για να γίνουμε ολοκληρωμένοι πολίτες και φυσικά κοινωνική κινητικότητα, αμβλύνοντας έτσι ταξικές ανισότητες. Δεν θα αναφερθώ ξανά σε όλα τα επιχειρήματα που θέτω στο γιατί είμαι κατά στη συζήτηση για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Μπορεί να τα αναζητήσει οποίος ή όποια θέλει σε κάθε μου συνέντευξη και δημόσια τοποθέτηση. Επιχειρήματα που έθετα ως πολίτης αρχικά και έπειτα συνέχισα να κάνω μέσα από το βήμα της πολιτικής.
Θα μάχομαι μέσω όποιου βήματος έχω για τη δημόσια παιδεία μας και όσα fake news και να βγουν από όποιο μέσο, καμία δική μου τοποθέτηση δεν επιτρέπει ή δεν έχει επιτρέψει παρερμηνείες σε αυτό.
ΥΓ. Μετά από αλλεπάλληλα τηλέφωνα μου προς την εφημερίδα το άρθρο τροποποιήθηκε σε “Για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ακόμα και πριν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος, δεν προβάλλεται πια η παραμικρή αντίσταση. Η Διάνα Βουτυράκου, μάλιστα, είπε «αν τα φίλτρα εισαγωγής είναι ίδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια και για τα δημόσια, τότε γιατί κανείς να επιλέξει τα ιδιωτικά;
Εμείς λέμε πρώτα να φτιάξουμε τα στοιχειώδη ενώ βλέπουμε τη δημόσια εκπαίδευση να υποβαθμίζεται», παραβλέποντας, κατά τη γνώμη μου, το μείζον ζήτημα της δωρεάν παροχής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης σ’ αυτήν, που κάποτε αποτελούσαν θέση του ΣΥΡΙΖΑ.” , που φυσικά παραμένει ψευδές, ωστόσο τονίζει ότι πρόκειται για τη γνώμη ενός αρθρογράφου που επέλεξε να γράψει κάτι χωρίς καν να αναζητήσει οποιαδήποτε από τις πάρα πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου για το θέμα, ακόμα και όταν ενημερώθηκε για αυτές.
Για άλλη μια φορά θα απαντάω όπως έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου έως σήμερα, με τις πράξεις μου. Και αυτές δε χωράνε την παραμικρή αμφισβήτηση ότι θα είμαι πάντοτε υπέρμαχος των δημοσίων πανεπιστημίων μας, ως απόφοιτη αυτών, που ξέρει πως με τα εφόδια που μου έδωσαν έγινα ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Θα παλεύω λοιπόν τη δυνατότητα αυτή που η δημοκρατία μας μου έδωσε, όχι απλώς να μη τη στερηθούν οι επόμενες γενιές, αλλά να καταφέρουμε να λάβουν δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση σε ολοένα και καλύτερη ποιότητα.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…