Newsroom

Newsroom

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΜ-Θ για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρ. Αβραμίδη που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας

Σχεδόν δυο μήνες μετά το απαράδεκτο περιστατικό, η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από την Ελληνική Αστυνομία

4974550

«Με έβαλαν να κλείσω το κινητό, με οδήγησαν πίσω από τα ΜΑΤ και με περικύκλωσαν. Μου φώναζαν, με ρώτησαν αν είμαι ο “φίλος τους ο Αβραμίδης ο γνωστός” Όταν μου φώναζαν τους είπα να μην το κάνουν γιατί μπορώ και εγώ να φωνάξω. Ένας ασφαλιτης μου είπε “Σε γαμαμε κιόλας απ’τον κωλο αν θέλουμε” και με κλώτσησε στο καλάμι». 

Αυτά κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης όταν στις 15 Ιανουαρίου έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη, «μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους παρά την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας».

Σχεδόν δυο μήνες μετά το απαράδεκτο περιστατικό, η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει εκδηλωθεί και με συγκεκριμένες ενέργειες παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου του.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ υπογραμμίζει την υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους. 

Επίσης, ζητά «να ληφθεί μέριμνα ώστε να μηδενιστούν τα περιστατικά παρεμπόδισής τους».

*Φωτογραφία Αρχείου