Newsroom

Newsroom

Διαμαρτυρία πολιτών στο Κιλκίς για την κατάσταση στην ΠΑΘΕ – Έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο

H Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον δρόμο «καρμανιόλα» με εκατοντάδες ανθρώπους να κρατούν πανό και να σταματούν συμβολικά τον κυκλοφορία.

euzonoi

Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το πρωί το πρωί στο ύψος Πολυκάστρου επί της ΠΑΘΕ και κατέλαβαν το οδόστρωμα για μία ώρα, διαμαρτυρόμενοι για την κακή κατάσταση του τμήματος του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο του Πολυκάστρου έως την έξοδο για τα Μάλγαρα στη Χαλάστρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με κεντρικά συνθήματα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» και «όχι άλλοι νεκροί, φτιάξτε δρόμο τώρα», οι κάτοικοι της περιοχής με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το τμήμα του δρόμου προς τους Ευζώνους που παραμένει ίδιος από το 1973 παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζουν, ότι αποτελεί την κύρια οδική αρτηρία που συνδέει τη χώρα μας με τα Βαλκάνια, ενώ από αυτόν διέρχονται 8 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

«Δρόμος που είναι αμφίδρομος, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και από ένα κομμάτι ΛΕΑ επίσης ανά κατεύθυνση, χωρίς στηθαίο στη μέση. Σε αυτό το κομμάτι δρόμου, δυστυχώς έχουμε θυσιάσει αρκετούς συνανθρώπους μας. Με 8 εκατομμύρια διελεύσεις αυτοκινήτων ανά έτος. Μιλάμε για ένα κομμάτι δρόμου-δολοφόνου που εδώ και 50 χρόνια τα μόνα έργα που έγιναν είναι τα μετωπικά διόδια που λειτουργούν στο ύψος των Ευζώνων», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας, Μιχάλης Τσερνικούδης. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για βαρύ φόρο αίματος, θυμίζοντας δεκάδες πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.